Ticaret hacmi yüzde 27 küçüldü

Güncelleme Tarihi:

Ticaret hacmi yüzde 27 küçüldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRK-İtalyan İş Konseyi Başkan Vekili Zeynep Bodur Okyay da 1998 sonuna kadar yavaş ama istikrarlı gelişen ilişkilerin, 1999 yılında terör örgütü elebaşı ile ilgili krizle birlikte yüzde 27 daralarak, 1995 öncesine gerilemesinin, herkesi üzdüğünü kaydetti.

İkili ilişkilerde yeni bir dönemin başlaması gerektiğini vurgulayan Okyay, bu noktada işadamlarına büyük görevler düştüğünü bildirdi.

Türk-İtalyan İş Konseyi Eş Başkanı Rosolino Orlando da iki ülke arasında son 1,5 yılda ekonomik ve siyasi açıdan zor günler geçirildiğini hatırlattı.

İki ülke arasında sadece ticari ilişkilerin geliştirilmesinin yeterli olmadığını, karşılıklı yatırımların artırılmasının da önem taşıdığını anlatan Orlando, Türkiye'nin Akdeniz'deki en önemli ülkelerden birisi olduğunu söyledi.

İTALYA LOKOMOTİF

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Hüsamettin Kavi de konuşmasında, iki ülke arasında yaşanan olumsuz dönemin, işadamları sayesinde süratle aşıldığını dile getirdi.

Şimdi daha güçlü bağlarla fırsatları değerlendirme şansına sahip olunduğunu belirten Kavi, Türkiye'nin büyük ve gelecek vaat eden potansiyelini Avrupa Birliği'ne taşıma imkanlarına sahip olduğunu vurguladı. Kavi, Türkiye'nin bu potansiyelini paylaşmaya hazır olduğunu da bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!