THY'nin ihale duyurusu yayınlandı

Güncelleme Tarihi:

THYnin ihale duyurusu yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

THY'nin yüzde 51 oranındaki hissesinin blok satış yöntemi ile özelleştirilmesine ilişkin ihale duyurusu bugünkü gazetelerde yayınlandı. İhale şartları belgesi 18 Aralık 2000 tarihinden itibaren temin edilebilecek. Teklifler en geç 28 Şubat 2001 günü saat 16.00'ya kadar verilecek
Haberin Devamı

Türk Hava Yolları A.O'nın (THY) satış ihalesi, kapalı zarf içinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usülü gerçekleştirilecek. İhale komisyonu gerekli görmesi halinde ihaleyi, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırabilecek.

Şirket hakkında hazırlanan tanıtım dökümanı ve ihale şartları belgesi, itimat taahhütnamesinin teklif sahiplerince imzalanması ve Özelleştirme İdaresi'ne tesliminden sonra, Ziraat Bankası'na yatırılacak 10 bin ABD Doları karşılığında alınacak dekont ile birlikte, 18 Aralık 2000 tarihinden itibaren ÖİB'den temin edilebilecek. Bu arada, itimat taahhütnamesi bugünden itibaren Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan alınabilecek.

Teklifler en geç 28 Şubat 2001 günü, Türkiye saati ile 16.00'a kadar elden teslim edilecek.

İhaleye gerçek veya tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. Yabancılar ihaleye, İhale Şartları Belgesi'nde yer alan koşullar ve sınırlamalar çerçevesinde katılabilecekler.

THY 12 milyon yolcu taşıdı

Türk Hava Yolları'nın özelleştirilmesi amacıyla çıkılan ilanda, işletme ile ilgili bilgiler de verildi.

İlanda, THY'nin faaliyet alanları yolcu taşımacılığı, kargo taşımacılığı, yer hizmetleri, ikram hizmetleri, teknik bakım-onarım, havaalanı işletmeciliği olarak belirtildi. THY'nin uçak sayısının 73, koltuk sayısının 11 bin 917 olduğu bildirilen ilanda, THY tarafından taşınan yolcu sayısının 12 milyon, uçuş noktalarının 35 yurtiçi, 78 yurtdışı olmak üzere toplam 113 nokta olduğu da kaydedildi.

THY'nin pazar payı ise iç hatlarda yüzde 97, dış hatlarda ise yüzde 30 olarak belirtildi.


  • THY'nin satış duyurusu

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!