THY'de sürpriz istifa

Güncelleme Tarihi:

THYde sürpriz istifa
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2012 08:58

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Türk Hava Yolları Denetim Kurulu Üyeliği’nden istifa etti.

Haberin Devamı

Dün toplanan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Toplantısı’nda istifası kabul edilen DHMİ Genel Müdürü Birdal, konu ile ilgili DHA muhabirine "Tamamen özel nedenlerden dolayı istifa ettim" şeklinde açıklamada bulundu. 

   

GÖRÜŞMELER SONUÇ VERMEMİŞTİ

TÜRK Hava Yolları (THY) ile Hava-İş arasındaki tansiyonun düşürülmesi ve iş akdini kaybedenlerin işe geri dönüşünün sağlanması için yürütülen girişimler dün de sonuç vermedi. Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in “Haksız yere iş akdi feshi söz konusu ise geri alın” açıklamasına rağmen THY Yönetim Kurulu işten çıkarılan 305 personelin geri alımını onaylamadı.

İŞTEN ÇIKARILAN THY ÇALIŞANLARINA DİSK'TEN DESTEK / WEB TV

Haberin Devamı

İŞTEN ÇIKARILAN THY ÇALIŞANLARININ GÖZYAŞLARI- FOTO GALERİ  

THY'den yapılan açıklamada, işten çıkarmaların hukuki olduğu ve geri işe alım talebinin kabul edilemeyeceği belirtildi.

Hava-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Yağcı ise "THY bu işten çok zarar görecek, 305 arkadaşımızın durumunun görüşülmediği bir masada olmayız. Hem yurt içinde hem yurtdışında eylemleri yoğunlaştıracağız. Havaalanında yolculara bülten dağıtmaya başladık. Eylemlerimiz sürecek. Yurt dışında THY büroları önünde basın açıklamaları yapılacak. Bu karar çalışan arkadaşlarımızın moralini çok bozdu. Bu durum iş güvenliğini de tehlikeye sokuyor. Eylemimize hem siyasi partilerin hem sivil toplum örgütlerinin büyük desteği var" diye konuştu.

CHP EYLEMDEKİ THY ÇALIŞANLARINA DESTEK VERMİŞTİ - FOTO GALERİ




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!