THY'de büyük grev kararı

Güncelleme Tarihi:

THYde büyük grev kararı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2013 10:36

Hava-İş Sendikası, bir süreden beri Türk Havayolları (THY) ile yürüttüğü toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını duyurdu. Sendika, yarından itibaren grev kararınını ilan ediyor. Grevle ilgili hükümet kanadından ilk konuşan ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu. Şimşek, uçuşların aksamasını kabul edemeyeceklerini ve ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

26 Şubat'ta taraf arasında, resmi arabulucu uyuşmazlık zaptı tutulmuştu. Toplu sözleşme görüşmeleri 14 bin işçi adına yürütülüyor.

Hava-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, son toplantıyı dün akşam yaptıklarını, ancak görüşmelerden bir sonuç alınmadığını açıkladı. "Yarın grev kararını asacağız" diyen Yağcı, görüşmelerdeki en önemli taleplerinin başında, işten çıkarılan 305 üyelerinin işe alınması olduğunu ifade etti. Yağcı, masaya getirdikleri taleplerinden hiçbirinin THY tarafınca kabul edilmediğini savundu.

Yağcı, yarın açıklanacak grev kararı sonrası uygulamanın sonraki günlerde açıklanacağını açıkladı. Fiili grev için belirledikleri bir tarih olduğunu ancak bunu şimdilik açıklamalarının doğru olmadığını kaydeden Yağcı, grev kararını uygulanması durumunda THY tarafına 6 gün önceden haber vermeleri gerektiğini de hatırlattı.

Haberin Devamı

ŞİMŞEK: THY YALNIZ DEĞİLDİR

Basın mensuplarının grevle ilgili sorularına yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ülke için kritik bir kuruluş olan THY'de uçuşların aksamasını kabul edemeyeceklerini ve THY'nin yalnız olmadığını söyledi.

Şimşek, "Türk hava yolları yalnız değildir. Ne gerekiyorsa yaparız. Ulusal güvenlik ve turizm için çok önemli bir kuruluştur. Uçuşların aksamısına kabul edemeyiz." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!