THY öğretmen indirimi nasıl kullanılır? THY öğretmen indirimi kampanya detayları

Güncelleme Tarihi:

THY öğretmen indirimi nasıl kullanılır THY öğretmen indirimi kampanya detayları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2019 14:43

Türk Hava Yolları (THY) öğretmen indirimi ile bu kutsal görevi icra eden kişiler ve birinci dereceden yakınları yüzde 20 tutarında indirim elde edebiliyor. İndirim için öğretmenlerin sistem kaydı yapması gerekiyor. Peki, THY öğretmen indirimi nasıl kullanılır? İşte, THY öğretmen indirimi imkanından yararlanmak isteyen vatandaşlar için merak edilen bazı bilgiler

Haberin Devamı

THY öğretmen indirimi ile bilet fiyatları üzerinden yüzde 20 indirim elde etmek mümkün olacak. THY öğretmen indirimi imkanından eş ve çocuklar da yararlanabilecek. Peki, THY öğretmen indirimi için hangi adımları tamamlamak gerekiyor? İşte, THY öğretmen indiriminden faydalanmak isteyen vatandaşlar için detaylı bilgiler

THY ÖĞRETMEN İNDİRİMİ NASIL KULLANILIR?

THY öğretmen indiriminden faydalanmak için bazı şartları yerine getirmek gerekecek. İşte, THY'nin duyurduğu indirimli bilet kuralları;

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapmakta olan öğretmenler ve Yüksek Öğretim Kurulu ’na bağlı üniversitelerde görev yapmakta olan öğretim üyelerine, beraber seyahat etmekte olan eş ve çocuklarına; Business ve Economy (U, W, P, V/cl ücret seviyeleri hariç) kabin ücretleri üzerinden %20 tutarında indirim uygulanacaktır.

Haberin Devamı

Öğretmen yolcularımızın Miles&Smiles üyesi olması koşuluyla indirim uygulanacaktır.

Bilet alımı esnasında “Öğretmen” yolcu tipi seçilmeli ve öğretmenin Miles&Smiles üyelik numarası girilmelidir.

Öğretmen yolcularımızın öğretmenlik bilgileri sistem tarafından otomatik olarak onaylanabilmektedir. Bu işlem için Türk Hava Yolları internet sitesi Miles&Smiles hesabında T.C. kimlik numarası girişi yapılmış ve “Kişisel Bilgilerim” alanındaki “Öğretmen” seçeneği seçilmiş olmalıdır. Öğretmen bilgisinin kaydedilmesi esnasında herhangi bir problemle karşılaşılması durumunda Türk Hava Yolları internet sitesi-Müşteri İlişkileri Formu üzerinden veya Türk Hava Yolları satış ofislerine öğretmenlik belgeleri ile başvurarak bilgilerin onaylatılması gerekmektedir.

İç hat öğretmen indiriminden aynı rezervasyondaki aynı soyadlı en fazla 4 yolcu faydalanabilir.

Çift soyad sahibi yolcular, rezervasyon sırasında soyadı bölümüne beraber seyahat edecekleri ailesine ait soyadını giriş yaparak indirimden yararlanabilirler.

Öğretmen yolcumuz hariç, yolculardan biri gruptan ayrı seyahat etmek isterse yapılan indirim geçersiz olacak ve indirimsiz ücret kullanılacaktır.

Öğretmen ya da öğretim üyesi eşlerinde ve çocuklarında soyadı farklılığı olması durumunda öğretmen ya da öğretim üyesinin ailesi olduğunu gösteren belgeyi satış ofisine ibraz ederek bilet düzenlenmesi koşulu ile bu indirimden yararlanabilir.

Haberin Devamı

İç hat öğretmen indirimi, Türk Hava Yolları (Hopa seferleri dahil) ve AnadoluJet iç hat seferlerinde uygulanacaktır.

Codeshare (ortak) uçuşlarda, Türk Hava Yolları Kıbrıs Ercan seferlerinde ve açık biletlerde iç hat öğretmen indirimi geçerli değildir.

İç hat öğretmen indirimleri diğer indirimlerle birleştirilemez.

Bebek yolcu ücretleri üzerinden ayrıca bir indirim uygulanmayacaktır.

Diğer uygulama koşulları için orijinal ücret koşulları geçerlidir.

Uygulama 14 Mayıs 2020 tarihine kadar devam edecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!