THY: İndirim için bize gelmeyin acenteye gidin

Güncelleme Tarihi:

THY: İndirim için bize gelmeyin acenteye gidin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2002 01:50

TBMM'nin milletvekillerine grup indirimi olanağı yaratmak amacıyla THY nezdinde girişimde bulunmayı planlaması üzerine, THY yetkilileri, ‘‘Grup indirimi acenteler tarafından yapılır. Hiçbir havayolu da vatandaşın direkt başvurusu üzerine grup indirimi yapamaz’’ dedi.

İndirimlerin kaldırılması üzerine konuya açıklık getiren THY yetkilileri, şunları söylediler: ‘‘Grup indirimleri acenteler aracılığıyla yapılır. İndirim oranında genelde bir statü yoktur. Eğilim olarak yüzde 10-15 arasında yapılır. Bu indirimler de uygulanan tam ücret üzerindendir. Promosyonlu ücretlerde grup indirimi olmaz. Promosyon şartları çok kısıtlıdır. Örneğin promosyondan alınmış bir biletin rezervasyondan değişikliği yapılmaz. Şayet uçmazsa ücret geri verilmez. Örneğin Türkiye'den yurtdışına çıkışlarda 8 gün için alınabilecek ücret, bir aylık, üç aylık ücretler vardır. 8 günlük bilet alan kişi, sekizinci günün sonunda dönmek zorundadır. Ancak gittiği yerde de en az 3 gün kalması gerekir. Bunun gibi 30'a yakın promosyonlu bilet türü vardır.’’

THY bilet satış yetkilileri, grup ücretlerinin piyasa şartlarına göre oluşturulduğunu da belirterek, ‘‘Promosyonda örneğin 8 günlük 375 dolar olan bir dış hat bileti, rekabet şartlarına göre üç hafta boyunca 299 dolara indirilmiştir. Bu promosyondur. Promosyonel ücretler piyasa şartlarına göre anında çıkar ve şartları kısıtlıdır.’’ dediler. Grup indiriminden faydalanacak kişi sayısı olarak belli bir kuralın olmadığını belirten THY yetkilileri ‘‘Ancak bu, eğilim olarak, en az 10 kişidir. Bunun tespiti acentalara aittir’’ dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!