THY desteği Maroussi’ye yetmedi, Euroleague’de ‘kriter engeli’ne takıldı

Güncelleme Tarihi:

THY desteği Maroussi’ye yetmedi, Euroleague’de ‘kriter engeli’ne takıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2010 00:00

Türk Hava Yolları’nın (THY) şubat ayında sponsor olduğu Yunan basketbol takımı Maroussi mali açıdan zora girdi. Yunan basketbolunun en önemli takımlarından biri olarak gösterilen Maroussi, gerekli kriterleri yerine getirmediği için Turkish Airlines Euroleague elemelerine katılamadı.

Haberin Devamı

BARCELONA ve Manchester United sponsorluklarının ardından rotayı basketbola çeviren Türk Hava Yolları’nın (THY) şubat ayında sponsor olduğu Maroussi takımı mali açıdan zora girdi. Sezon başında önemli oyuncularını ve koçunu da kaybeden Maroussi, şimdi de THY’nin adını verdiği Euroleague’de mücadele etme hakkını elinden kaçırdı. Mali kriterleri yeterli bulunmayan ve eksik belgeleri olan Yunan basketbol takımı Maroussi, bu sezon Euroleague elemelerinde mücadele edemeyecek.
1.5 yıllık anlaşma
THY, Yunanistan’ın basketbolda en başarılı kulüplerinden biri olan Maroussi ile bir buçuk yıllık ana sponsorluk anlaşması imzalamasına rağmen kulübün mali yapısı düzelmedi. Geçtiğimiz yıl Euroleague’deki başarısına rağmen bu yıl mali kriterleri yerine getiremeyen ve eksik belgeleri bulunan Maroussi, eleme maçlarında hükmen mağlup sayıldı. Bu sezon Euroleague’de mücadele edemeyecek olan kulübün, Yunun liginde de durumu kritik. Henüz kendi liginde de lisans alamayan Maroussi’yi zor günler bekliyor.
Anlaşma şartları
THY ile yapılan anlaşma gereğince Maroussi’nin hem Yunanistan A1 liginde, hem de Avrupa Ligi’ndeki tüm maçlarında giyeceği forma ve eşofmanlarında, ayrıca saha içindeki led panolarda, resmi basın açıklamalarında, web sitesinde ve röportaj panolarında THY logosu yer alıyor. Maroussi’nin kendi sahasının zeminindeki her iki serbest atış bölgesinde de THY logosu bulunuyor.
Resmi açıklama geldi
Maroussi geçen yıl Avrupa basketbolunun en flaş takımlarından biriydi. Yunan liginde çok fazla seyircisi olmamasına rağmen ligde ve Euroleague’de önemli başarılara imza attı. Bu sezon Euroleague elemelerine katılmaya hak kazanan Maroussi, dün Euroleague tarafından yapılan resmi açıklamayla lige katılma hakkını kaybetti. Kısa süre önce koç Bartzokas görevi bıraktı. Adeta uçurumun kenarında olan Yunan takımı için Bartzokas’de kulübün içinde bulunduğu zor durumu anlatmaya çalışmıştı.
 
THY’nin yurtdışı sponsorlukları

Haberin Devamı

Futbol
Mancester United
FC Barcelona
Basketbol
Euroleague
Yunan takımı Maroussi
Gloria Giants Düsseldorf
Golf
The European Challenge Tour

Haberin Devamı

8 milyon Euro’ya ligin adı Turkish Airlines oldu

GEÇTİĞİMİZ günlerde Türk Hava Yolları (THY), Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu Euroleague Basketball ile 5 yılı opsiyonlu olmak üzere 10 yıllık isim hakkı sponsorluğu anlaşması imzalamıştı. THY’nin 8 milyon Euro dolayında ödeme yapacağı öğrenilen sponsorluk anlaşmasına göre ligin yeni adı “Turkish Airlines Euroleague Basketball” olarak değiştirildi. Euroleague Basketball CEO’su Jordi Bertomeu ise anlaşmayla ilgili olarak, THY’nin Euroleague’e güç katacağını belirtmişti.

350 maça çıkacak

THY, Euroleague ile birlikte ‘Euroleague For Life’ programı kapsamında Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde kurumsal sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştiriyor.
THY, isim hakkının yanı sıra başka tanıtım haklarına da sahip.
Euroleague logosu ile THY logosundan oluşan yeni bir Euroleague logosu oluşturuluyor.
Euroleague oyuncularıyla reklam filmi çekiliyor.
Dünya genelinde 197 ülkede yayınlanan Euroleague ve Euro Cup çatısı altında yıl içinde oynanacak toplam 350’ye yakın maç saha zemininde ve çeşitli reklam mecralarında THY logosu yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!