The Economist'ten Türkiye'ye övgü

Güncelleme Tarihi:

The Economistten Türkiyeye övgü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

The Economist Ülke Riskleri Direktörü Merli Baroudi Türkiye'de siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrarın da yansımalarının görüldüğünü söyledi. Baroudi, ‘‘Üç haneli enflasyon düşünülürse bugünkü nokta, çok büyük başarı’’ dedi.

The Economist Dergisi Ülke Riskleri Direktörü ve Türkiye Analisti Merli Baroudi Türkiye'de siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrarın da yansımalarının görüldüğüne dikkat çekti. ‘‘Birkaç yıl öncesine kadar Türkiye'de üç haneli enflasyon rakamlarının olduğu düşünülürse bugünkü gelinen nokta, çok büyük başarı’’ diyen Baroudi, enflasyona ilişkin yıl sonu tahminlerinin yüzde 35 civarında olduğunu açıkladı.

The Economist Conferences'ın Türkiye'de ikincisini düzenledği ‘‘Türkiye'de e-business’’ konulu konferans Hürriyet, e-kolay ve Arthur Andersen'ın ana sponsorluklarıyla dün Swissotel'de başladı. Toplantıda oturum başkanlığı yapan Merli Baroudi, Türkiye'de siyasi istikrarın oturduğunu ifade ederek, hükümetin görevi süresinin bitimine kadar bu istikrarın devam edeceğine ilişkin inancını dile getirdi. Baroudi, istikrarın göstergesi olarak ise enflasyonun son 14 yılın en düşük seviyesine inmiş olmasını gösterdi. Enflasyondaki düşüşe paralel olarak Türk ekonomisinde bir büyüme yaşandığını da kaydeden Baroudi, tahminlerinin yıl sonunda GSMH'de yüzde 6'lık bir artış yönünde olduğunu belirtti. Baroudi, enflasyon ve faizlerdeki gerilemeye paralel kar marjı düşen bankalardan güçlü olanların ayakta kalıp zayıf olanların sektörden çekileğinisöyledi. Sorunlu bankaların Fon'a devredilmesinin önümüzdeki dönemde de görülebileceğini söyleyen Baroudi, ‘‘Ancak finansal problemlerin hükümet tarafından biran önce çözüme ulaştırılması gerektiyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!