The Banker tarafından yılın bankası seçildi

Güncelleme Tarihi:

The Banker tarafından yılın bankası seçildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 16:15

The Banker Dergisi'nin, Yapı Kredi'yi, Türkiye'de Yılın Bankası (Bank of the Year 2009 in Turkey) seçtiği belirtildi.

Haberin Devamı

Yapı Kredi'den yapılan yazılı açıklamada, bankaların 2009 yılı finansal performansları ve rekabetteki pozisyonları açısından değerlendirildiği Yılın Bankası seçiminde, Yapı Kredi'nin, karlılığındaki artış, güçlü sermaye ve fonlama yapısı, başarılı maliyet yönetimi ve risk politikası uygulamalarının yanı sıra, teknoloji, çalışan gelişimi ve müşteri memnuniyeti alanlarında yaptığı yatırımlarla Türkiye'deki bankalar arasında bu ödüle layık görüldüğü kaydedildi.

Ödülün, Londra'da düzenlenen törenle Yapı Kredi Murahhas Aza ve Genel Müdürü Faik Açıkalın'a takdim edildiği bildirildi. Dünya finans çevrelerinin her yıl merakla beklediği bu prestijli ödülü almaktan gurur duyduklarını ifade eden Açıkalın, şunları vurguladı:

“Global ekonomide yaşanan çalkantılara rağmen elde ettiğimiz sonuçlarla 2009 yılında hem finansal performans hem de ürün ve hizmet kalitesi açısından çok büyük bir başarı gösterdik. Bir yandan etkin maliyet yönetimi diğer taraftan müşteri odaklı yaklaşımımız sayesinde güçlü performansımızı sürdürdük. Yaşanan krize rağmen Bankamızın teknolojik altyapısına ve çalışan gelişimine yönelik yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Bu çabalarımızın olumlu etkilerini göreceğimiz önümüzdeki dönemde, The Banker tarafından da tescillenen yüksek performansımızı daha da artıracağız.”

Haberin Devamı

2007 yılında da Yapı Kredi'yi Türkiye'de Yılın Bankası seçen The Banker, 1926 yılından bu yana Financial Times işbirliğiyle yayımlanıyor. Dergi her yıl çeşitli bankacılık kategorilerinde ülkelerin en iyilerini belirliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!