TGSD, Bektaş’la yola devam edecek

Güncelleme Tarihi:

TGSD, Bektaş’la yola devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 00:00

Tekstil kotalarının kalktığı zorlu 2005 yılında Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TGSD) başkanlığını bir yıllığına Umut Oran’dan devralan Aynur Bektaş’ın 15’inci dönemde de başkanlık görevini sürdürmesi bekleniyor. TGSD Yönetim Kurulu üyeleri Bektaş’ın 2 yıl daha başkan olmasını isterken, Bektaş yeni dönemde başkanlık görevinin kendisine verilmesi halinde seve seve bu görevi kabul edeceğini söyledi.

Bektaş "21 Ocak’ta 30’uncu yılımızı kutlayacağız. 27 Ocak’ta ise Genel Kurul toplanarak derneğin yeni başkanını seçecek. Bana yeniden bu görevi verirlerse zevkle kabul ederim" diye konuştu. Derneğe yakın isimlerden alınan bilgiye göre, TGSD Genel Kurulu’nda Aynur Bektaş’ın başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

BİR YILLIK BAŞKANLIK: TGSD’nin 13’üncü döneminde (2002-2003) Domino Tekstil’in sahibi Umut Oran başkanlık yapmıştı. Dernek tüzüğü gereği bir kişinin sadece bir dönem başkanlık yapabildiği TGSD’de, yönetim kurulu Oran’ın bir dönem daha başkanlık yapmasını istemişti. Umut Oran’ın yeniden başkan olabilmesi için Yönetim Kurulu tüzükte bir değişiklik yapmıştı. Ancak Oran görevi bir dönem değil sadece bir yıllığına kabul ederek, derneğe 2004 yılında başkanlık yapmıştı. 14’üncü dönemin ikinci yılında Hey Tekstil’in kurucularından Aynur Bektaş, görevi Oran’dan bir yıllığına devralmıştı. Bektaş’ın, 15’inci dönemde yeniden TGSD Başkanı olması bekleniyor. 21 Ocak ayında 30’uncu yılını kutlayacak olan dernek, 27 Ocak’ta Genel Kurul toplantısıyla yeni başkanını seçecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!