Texbridge İstanbul 10 yıl sonra geri dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Texbridge İstanbul 10 yıl sonra geri dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 00:00

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Fas’ın tekstil sektörü için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, Uluslararası Tekstil ve Aksesuarları Fuarı’nın (Texbridge İstanbul) düzenleneceği ekim ayına kadar Fas’ta bir problem olmamasını diledi.

Buna nadasa bırakmak denir

İstanbul Fuarcılık tarafından İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) genel sekreterliğine bağlı İTHİB desteğiyle gerçekleştirilen Uluslararası Tekstil ve Aksesuarları Fuarı (Texbridge İstanbul) 6-8 Ekim tarihleri arasında CNR Expo’da düzenlenecek. Fuarın tanıtım toplantısında konuşan Gülle, 10 yıl ara verilen fuarı yeniden düzenleme kararı aldıklarını belirterek, “Buna ‘nadasa bırakmak’ da denir. 10 yıldır hep bir şekilde fuar yapmayı planladık. Gerek konjonktür gerek dünyadaki ve sektördeki gelişmeler bunu engelledi.”

Gülle, sektör olarak bu yıl 8 milyar dolar ihracat hedeflediklerini ifade ederek, geçen yılı 6.5 milyar dolar ihracatla kapattıklarını anımsatarak, “Konjonktürün Türkiye’ye verdiği destekten, fiyatlardan ve Uzakdoğu’daki ve diğer gelişmelerden destek olarak çok iddialı bir hedef koyduk. Şu anda 2 aylık hedefi tutturduk. Bu da bizim için çok olumlu. Ümit ediyoruz, 8 milyar doları da yakalarız” dedi. Fuara Ortadoğu, Rusya, Ukrayna, Suriye, İran, Irak, Kuzey Afrika ve Orta Avrupa’dan katılımcı beklediklerini belirten Gülle, Türkiye’nin komşularıyla oluşturduğu pozitif halkanın, son derece önemli olduğunu kaydetti.

Olaylar sonsuza kadar sürmeyecek

Gülle, bir gazetecinin “Hedef ziyaretçi ülkeler arasında Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini de saydınız. O ülkelerdeki olaylar süreci nasıl etkileyecek?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Mısır ve Afrika ülkelerindeki sıkıntılar şu günlerde çok sıcak. Yola çıktığımızdaki yol haritası buydu. Şu anda şubat ayındayız ve fuar da ekim ayında yapılacak. Ümit ediyoruz ki, olaylar kısa sürede durulacaktır, sonsuza kadar sürmeyecek. Mısır’da netice bulundu, belli bir sürede seçime gidilecek. Tunus bu işi ilk başlatan ve en çabuk halleden ülke oldu. O zamana kadar ümit ediyoruz ki, bu sıkıntılar düzelir ve düzelmek de zorunda. Dünyayı çok etkileyen global kriz bile 2 senede bitti.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!