Teşvik tartışmasına yabancı bankalarda karıştı

Güncelleme Tarihi:

Teşvik tartışmasına yabancı bankalarda karıştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2005 16:40

Uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye ekonomisinde, en iyi teşvikin, doğrudan teşvik değil, makro ekonomik istikrar ve dolayısıyla faiz oranlarının düşmesiyle yatırımların artması olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Morgan Stanley tarafından hazırlanan raporda, Türkiye ekonomisinde faizlerin düşmeye, borçlanma vadelerinin de uzamaya başladığı belirtilirken, son olarak, beş yıl vadeli TL cinsinden tahvil borçlanmasının da buna örnek olduğu kaydedildi.

Raporda, faiz oranlarının sağlayacağı teşvikin daha sağlıklı ve kalıcı yatırımların, mali disiplinin bozulmadan yapılmasına imkan verdiği de belirtildi.

DEUTSCHE BANK: IMF EK MALİ ÖNLEMLERE İHTİYAÇ DUYABİLİR

Diğer bir uluslararası yatırım bankası olan Deutsche Bank analizinde ise teşvik kapsamındaki il sayısının artırılması konusunda, mali yükü azaltacak bir yasal düzenlemeye gidildiği ve bu konuda IMF ile paralel bir görüşün ortaya çıkmakta olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Analizde, mali yükün azaltılması için IMF'nin, Aralık 2004'te üzerinde anlaşmaya varılan Niyet Mektubu'na ek olarak mali önlemlere ihtiyaç duyabileceği vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!