Tesla Roadster, Honda NSX’in kopyası mı?

Güncelleme Tarihi:

Tesla Roadster, Honda NSX’in kopyası mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 11:45

ÇILGIN mucit Elon Musk‘ın elektrikli kamyonu ‘Tesla Semi’ ile birlikte tanıttığı ve büyük beğeni toplayan yeni nesil elektrikli spor otomobili ‘Roadster’ sadece 1.9 saniyede 0’dan 100 km hıza çıkabiliyor. 1000 km menzile sahip olan elektrikli araç, 2020 yılından satışa sunulacak. Ancak araçla ilgili Honda NSX’in kopyası olduğu iddiası sosyal medyada geniş yer bulmaya başladı. Gerçekten aracı ilk gördüğüm zaman ben de ‘Bu tasarım bir yerden tanıdık geliyor’ diye düşünmüştüm. İddiaların kaynağı ise otomobil meraklısı tasarım öğrencileri. Öğrenciler iki otomobilin bazı benzerliklerine dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Gerçekten aracı ilk gördüğüm zaman ben de ‘Bu tasarım bir yerden tanıdık geliyor’ diye düşünmüştüm. İddiaların kaynağı ise otomobil

Tesla Roadster, Honda NSX’in kopyası mı

meraklısı tasarım öğrencileri. Öğrenciler iki otomobilin bazı benzerliklerine dikkat çekiyor.

Tesla Roadster, Honda NSX’in kopyası mı

NELERİ BENZİYOR?

Öncelikle Roadster ile NSX’in benzer jantlar kullandığını söyleyerek başlıyorlar.Ön çamurluktan kapılara kadar uzanan bölümde benzer bir gövde çizgisi olduğu ayrıca, ikilinin arka yan camlarının da birbirine oldukça benzediğine dikkat çekiliyor.

Haberin Devamı

Tesla Roadster, Honda NSX’in kopyası mı

Benzerlikler yukarıdan bakıldığında da devam ediyor. Hem Roadster hem de NSX, kaputun üzerinden başlayarak ön tampona doğru uzanan çizgilere sahip. Arka çeyrek panellerin tasarımı da birbirine bir hayli yakın ancak Tesla modelinde daha eğimli tasarıma birkaç düz çizgi eşlik ediyor.

Tesla Roadster, Honda NSX’in kopyası mı

 

Sonuçta tabi ki bunlar iddia. Esinlenilmiş de olabilir. Bugün piyasada bir çok marka birbirine benziyor. Önemli olan teknolojik özellikleri. Tesla Roadster, elektrikli ve 1000 kilometre menzile sahip bir otomobil. Önemli olan zamanında üretilip üretilmeyeceği. Bekleyip göreceğiz.

Tesla Roadster, Honda NSX’in kopyası mı

 

 

Ömer Burhanoğlu “Otonom araçların üretimini Türkiye’ye çekmek, gelecek adına iyi bir fırsat” | Ofis Dışında

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!