Tesco: Türkiye’ye 400 milyon dolar yatıracağız

Güncelleme Tarihi:

Tesco: Türkiye’ye 400 milyon dolar yatıracağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2006 01:11

İzmirli Kipa’yı 2.5 yıl önce satın alarak Türkiye pazarına giren İngiliz perakende devi Tesco, Türkiye genelindeki 11’inci mağazasını dün Konya’da açtı. Tesco Kipa’nın İç Anadolu’daki ilk mağazası olan Konya Kipa için 50 milyon YTL’lik yatırım yapıldı.

Yeni açılan ve 25 bin çeşit ürünün satıldığı Konya Kipa 650 kişiye iş imkanı sağladı. Tesco Kipa’nın CEO’su Steve Hammett, "2006’da Türkiye’de 5 mağaza açtık ve 3 mağaza daha açacağız. Bu yıl 100 milyon İngiliz Sterlini (yaklaşık 200 milyon dolar) yatırım yapmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl da aynı oranda yatırım yapacağız ve aynı hızla büyümeye devam edeceğiz" dedi.

2006’DA 1 MİLYAR YTL CİRO:

Tesco Kipa, 2006 yılında, ekim ayında İzmir Bornova ve Çorlu’da, aralık ayında da Konya’daki ikinci mağazasını açacak. İzmir’de Mart ayında başlattığı küçük format mağazalarına da bu yıl 4 adet daha ekleyecek. Tesco Kipa, 2007 yılında da Türkiye’de alanı 3 bin metrekarenin üzerinde 8 yeni hipermarket daha açmayı planlıyor. Bu yıl sonunda Türkiye mağazalarından yaklaşık 1 milyar (yaklaşık 700 milyon dolar) YTL ciro bekleyen Tesco, pazardaki payını artırarak, sıralamada ilk sıralarda yer almayı hedefliyor.

TÜRKİYE’DEN MAL DA ALIYOR:

Türkiye’de satın alma ofisi de kuran Tesco Kipa, bu ofis aracılığıyla yurt dışındaki mağazalarına bu yıl 150 milyon sterlin tutarında Türk malı gönderdi. Türkiye genelinde 1500 yerel tedarikçisi olan şirket, mağazalarındaki ürünlerde yerel payını artırıyor.

HEDEFİMİZ İLK İKİ:

Hammett, "Henüz 2.5 yıl önce girdiğimiz Türkiye’de, faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelere göre daha küçüğüz. Ancak uzun vadede Türkiye pazarında bir veya ikinci konumda olmayı hedefliyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!