Teröre karşı sektör tek yürek

Güncelleme Tarihi:

Teröre karşı sektör tek yürek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 21:00

HER yıl geleneksel olarak düzenlenen ve enerji sektörünü bir araya getiren Türkiye Enerji Zirvesi’nin yedincisi bu yıl Adana’da düzenleniyor.

Haberin Devamı

 Adana’da dün gerçekleşen bombalı terör saldırısının ardından, programını iptal etmeyerek zirveye katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, teröre karşı önemli mesajlar verdi. Teröre prim vermemek için programını iptal etmediğini ve Adana’ya geldiğini vurgulayan Albayrak, “Kuklalara değil kuklacılara sesleniyorum. Bu milleti artık geleneksel metotlarla korkutacağınızı, yıldıracağınızı, yolundan alıkoyacağınızı düşünüyorsanız çok yanıldınız. Bu olayların hepsi 79 milyonu daha da güçlendiriyor, kenetliyor ve motive ediyor. Her geçen gün daha dik şekilde ayakta, yükselen bir millet var. İzlediğiniz yol, yol değil. Bu yüzyılın güvenlik metotları değişti, ekonomi stratejileri değişti. İletişim stratejileri, enerji politikaları ve stratejileri değişti ve değişiyor. Her şey çok daha güzel olacak, bugünler geçecek. Attığımız adımların, uyguladığımız politikaların ve istikametimizin de 80 milyonla hepimiz farkındayız. Tüm bu olaylardan kim ne kazanım elde etmeye çalışıyorsa, hiçbir şekilde başarılı olamayacak” dedi.

Haberin Devamı

Albayrak, Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Enerji Kulübü’nün 2017 dönem başkanlığını almasına ilişkin, “Biz Türkiye olarak ülkenin ve paydaşlarının menfaatine olan her türlü iş birliğine açık olmak durumundayız. Dünyanın büyüyen ekonomileri içerisinde yer alan bu kadar önemli bir örgütte bulunmaktan, katkı verip almaktan, olumlu bir gündemle desteklemekten, paydaşı olmaktan memnuniyet duyarız” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin artık bölgesindeki coğrafyada daha farklı bir iletişim stratejisi uyguladığını söyleyen Albayrak, barışa, huzura katkı yapacak projeler ile işbirliği anlamında ve arz güvenliğine katkı sağlama anlamında her projeye olumlu baktıklarını söyledi.

YEKA İHALESİ BAŞVURU SÜRESİ UZATILABİLİR

BAKAN Albayrak, YEKA ihalesine hazırlık için yoğun bir ek süre talebinin olduğunu ve sürenin uzatılabileceğini söyledi. YEKA ihalesine hazırlık için süre uzatımıyla ilgili firmalardan çok yoğun bir talep olduğunu belirten Albayrak, maksimum katılım, maksimum rekabeti sağlayacak bir değerlendirmeyi yakın dönemde yapacaklarını ifade etti. Albayrak, “Güneş ve rüzgârla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Küresel firmalarla görüşerek toplantılar yapıyoruz. ABD’den Avrupa’ya, Uzakdoğu, Çin’e kadar büyük firmaların ilgi ve alakası bu yönde hareket ediyor” dedi. 

Haberin Devamı

ELEKTRİKTE İLK KARNELER 2017’DE

BAKAN Albayrak, elektrik dağıtım sektöründe 2017 yılı ilk çeyreğinde ilk karnelerin hazır olacağını söyleyerek, şunları söyledi: “2017 ELDER toplantısından önce saha denetimleriyle ilgili karneleri hazırlayacağız. 2017’nin ilk çeyreğinde dağıtım şirketlerine müşteri memnuniyeti anlamında karne vereceğiz. Bakalım 2016 yılı 21 dağıtım bölgesi için nasıl geçmiş bu vesileyle net mesajı vermek istiyorum.” 

BAKMADAN GEÇME!