Terör mağduru esnafın 'borçları ötelensin' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Terör mağduru esnafın borçları ötelensin çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 10:08

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, terör saldırılarının ardından esnafın borçlarının daha da arttığını belirterek, "Ankara'da terör saldırıları nedeniyle mağdur olan esnafın vergi borçları ötelenebilir. Kredi borcu olan esnafın ödemeleri ertelenebilir" dedi.

Haberin Devamı

Yiğiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'daki esnafın terör saldırılarından sonra mağdur olduğunu söyledi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) aracılığıyla kullandırılan 30 bin liralık faizsiz kredilerin terör mağduru esnafa tekrar verilmesinin önemine işaret eden Yiğiner, bu kredilerin son günlerde iş yapamayan esnafın acil giderlerini karşılayabilmesi için çok faydalı olacağını dile getirdi.

Bu dönemde esnafın borçlarının daha arttığını vurgulayan Yiğiner, "Esnafın geçindirmek zorunda olduğu aileleri var. Ayrıca çalışanlarına da ödeme yapmak zorundalar. Ankara'da terör saldırıları nedeniyle mağdur olan esnafın vergi borçları ötelenebilir. Kredi borcu olan esnafın ödemeleri ertelenebilir. Saldırılardan Ankara'nın bütün bölgeleri etkilendi. Bu gibi çalışmalar bölgesel olmamalı" ifadelerini kullandı.
Yiğiner, kirada olan esnafa dükkan sahiplerinin birkaç ay esneklik sağlayabileceğini söyledi. Mehmet Yiğiner, esnafın ve müşterilerin güvenliği için üyeleri bilgilendirdiklerini ifade ederek, "Esnafın tanımadıkları kişilerden emanet paket almamaları gerek. Caddelerde park yasağı olan yerlerde sivil araçlar park halinde olmamalı. Şüpheli görülen araç veya kişiler güvenlik güçlerine ihbar edilmeli. Bu konuda halkımıza, esnafımıza ve herkese iş düşüyor" diye konuştu.

Saldırılar sonrası yapılan uyarıların insanları etkilediğini anlatan Yiğiner, "Burada tedirginlik oluştu. Bu bomba Kızılay'da patladı ama işlek ve kalabalık yerlerden uzak durun çağrısı yapılınca, insanlarda bir tedirginlik oluştu. Özellikle sosyal medya aracılığıyla art niyetli insanlar kaos ortamını tetikledi. Bu kaos ortamından bir an önce çıkılmalı" şeklinde konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!