‘Teminatlı’ menkul kıymet ihraç etti

Güncelleme Tarihi:

‘Teminatlı’ menkul kıymet ihraç etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2013 00:00

Çağdaş Fatoring, İş Yatırım ve kredi sigorta şirketlerinden Atradius, Türk sermaye piyasasında sigortalı Varlık Teminatlı Menkul Kıymet (VTMK) ihraç edecek.

Haberin Devamı

Birim nominal değeri 1 TL, vade süresi 2 yıl olan VTMK ihracı, İş Yatırım Menkul Değerler’in aracılığında, Elit Bağımsız Denetim şirketinin teminat sorumluluğunda gerçekleştiriliyor. 3 ayda bir değişken kupon ödemeli ihracın vade başlangıç ve takas tarihi 30 Mayıs 2013, vade sonu tarihi de 28 Mayıs 2015 olarak belirlendi. Kotasyon BİST kot dışı pazarda işlem görecek. VTMK ihracı kapsamında Çağdaş Faktoring ve merkezi Hollanda Amsterdam’da bulunan Atradius Credit Insurance’nin Türkiye şubesi arasında iflas ve temerrüt teminatlarını içeren sigorta sözleşmesi imzalandı.

Böylece Çağdaş Faktoring’in faktoring alacaklarına ilişkin fatura borçluları belli bir limit kapsamında sigortalanmış oldu. Fatura borçlusunun temerrüdü durumunda sigortalanmış alacağa ilişkin sigorta şirketinin ödeyeceği tutar azami 180 günde şirkete ödenecek. Çağdaş Faktoring Genel Müdürü Cevdet Aksu, Türkiye’de ilk kez sigorta şemsiyesi altında yapılacak VTMK ihracının, ‘paramı kaybeder miyim?’ korkusuna en iyi cevap olduğunu belirtti.  Aksu, “Dünyanın ilk 3 sigorta şirketinden biri olan Atradius ile Türkiye’nin en büyük aracı kurumu İş Yatırım’ın böyle bir yapının ana ortakları olması da bu ürünün ne kadar gelecek vaat ettiğinin kanıtı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!