TEMA'ya ikinci ‘Erozyon Dede’

Güncelleme Tarihi:

TEMAya ikinci ‘Erozyon Dede’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'yi çölleşme tehlikesinden kurtarmayı amaçlayan TEMA Vakfı'nın artık iki ‘‘Erozyon dedesi’’ var. Yıllardır kendisini toprağa ve erozyonla mücadeleye adayan ‘‘Erozyon dede’’ TEMA Başkanı Hayrettin Karaca'nın vakıftaki yardımcısı Nihat Gökyiğit de artık bembeyaz sakallarıyla Karaca'yı yalnız bırakmıyor. Yıllardır erozyonla mlücadelede Karaca'nın yanında yer alan Tekfen'in ortaklarından Nihat Gökyiğit, ‘‘sakallı’’ yeni haliyle ilk kez geçtiğimiz hafta Ermenegildo Zegna'nın TEMA Vakfı yararına düzenlediği defilede ortaya çıktı.

NEDEN SAKAL BIRAKTI?

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma Vakfı (TEMA) Başkan Vekili Nihat Gökyiğit, Hayrettin Karaca'nın beş yıl önce vakfın kuruluşunda kendisine ‘‘Sakal uzatmasını’’ önerdiğini söyledi. Sakallı haline alışmaya çalışan Gökyiğit, sakal bırakmasının öyküsünü ise şöyle anlattı: ‘‘Bundan beş yıl önce TEMA Vakfı'nı kurduğumuzda Hayrettin Karaca bana 'Gel sen de sakal bırak. Bir sakallı sözünü zor dinletiyor. Belki iki sakallı olursak bizi dinlerler' demişti. Ama o günlerde olmadı. Son olarak bir Çin seyahati gerçekleştirdim. Sonra da Yeni Zelanda. Oldukça uzun sürdü. Bu süre içinde çok da yoğun bir programım vardı, traş bile olacak vakit bulamadım. Dönünce de sakallarımı kestirmedim. Şimdi tepkilere göre karar vereceğim.’’

MÜCADELEYE DEVAM

TEMA Vakfı Başkan Yardımcısı Nihat Gökyiğit, TEMA'nın 8 Kasım'dan itibaren Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de katılımıyla ‘‘Erozyonla mücadele ve ağaçlandırmayı özendirme’’ kapsamında büyük bir şölen başlatacağını açıkladı. Şenliğin ilk gününde Nilüfer de bir konser verecek. Bir hafta sürecek şenlik boyunca ‘‘Yakanıza yeşil yaprak takın, çocuklarımız yakamıza yapışmadan’’ sloganı işlenecek. Nihat Gökyiğit, 97 yılı boyunca TEMA'nın 600 milyar liralık bütçeyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, ‘‘Sizin de bir köyünüz olsun’’ projesiyle on köye ulaştıklarını hatırlattı. Gökyiğit, bu projenin 1998 yılında da sürdürüleceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!