Telsim'in Bulgar GSM itirazı kabul edildi

Güncelleme Tarihi:

Telsimin Bulgar GSM itirazı kabul edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

İhaleye sokulmayan Telsim ortaklığındaki Rumeli Holding'in Bulgaristan Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvurusu kabul edildi. Bulgaristan'da 2'inci GSM operatörü lisansı için açılan ve Yunan "OTE" şirketinin 135 milyon dolar vererek kazandığı ihalenin iptal edilme ihtimali doğdu.
Haberin Devamı

Bulgaristan Uzak Haberleşme Komisyonu (DKD) tarafından Bulgaristan'da kayıtlı şirketi olmadığı gerekçesiyle son anda ihaleye sokulmayan TELSİM ortaklığındaki Rumeli Holding'in yaptığı itiraz başvurusu Yüksek İdare Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Yüksek idare mahkemesi savcılığından yapılan açıklamada Rumeli Holding'in yaptığı itirazın incelenmeye değer görüldüğü belirtilerek itiraz ile ilgili dava açılmasına karar verildiği bildirildi.

Buna göre Rumeli Holding'in itirazı Yüksek İdare Mahkemesi'nde dava olarak görüşülecek. Davanın ilk duruşması ise 28 Aralık tarihinde yapılacak. Mahkeme dava sonunda Rumeli Holding'i haklı bulursa GSM lisansı ihalesi iptal edilecek ve yeniden ihale yapılacak.

Bulgaristan Uzak Haberleşme Komisyonu 2'inci GSM lisansı için açılan ihaleye, TURKCELL'in de ortaklığının bulunduğu "FİNTUR HOLDİNG", Yunanistan'dan "OTE", İngiltere'den "VODAFON" ve İtalya'dan "TİM" şirketlerinin katılmasına izin vermişti. Komisyon ihaleye girmek isteyen TELSİM ortaklığındaki "RUMELİ HOLDİNG"in başvurusunu ise "aranan şartlara uygun değil" gerekçesiyle geri çevirmişti.

Toplam 4 şirket arasında 3 gün süren ihaleyi Yunan "OTE" şirketi 135 milyon dolar vererek kazanmıştı. (AA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!