TV'de internet keyfi:Web Box

Güncelleme Tarihi:

TVde internet keyfi:Web Box
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2002 13:16

Profilo hem televizyon, hem de internet keyfi yaşatan Web Box ile tüketicilerini teknoloji ve keyifle buluşturuyor. Web Box, Bilgisayara gerek kalmadan internette sörf yapma imkanı veriyor.

Haberin Devamı

Gelişen teknolojiyi kullanarak tüketicilerin hayatlarını kolaylaştıracak ürünler yaratan Profilo geliştirdiği Web Box ile interneti televizyona taşıdı. Bilgisayara gerek kalmadan televizyondan internete bağlanmayı sağlayan Web Box, televizyon ve internet keyfini birleştiriyor.

Her marka televizyon alıcısına bağlanarak internet erişimini mümkün kılan Web Box ile birlikte verilen kablosuz klavye sayesinde koltuktan kalkmadan internet birçok işlemi halletmek mümkün. 56 K modeme sahip Web Box internete hızlı erişimi sağlıyor. Web Box kullanılarak şu işlemler rahatlıkla yapılıyor:

-E-mail okuma, e-mail gönderme
-Sanal market düzenlemelerine uygun olarak elektronik alışveriş sitelerine bağlanma
-İnteraktif yarışma, anket ve oylamalara katılma
-Elektronik bankacılık sitelerine erişim
-İnternette sörf
-E-mail'lere sesli mesaj ve TV görüntüleri ekleyebilme

Haberin Devamı

Web Box'ta bulunan PIP (Picture in Picture) özelliği ile internette gezinti yaparken ekranda açılan ufak bir pencere ile TV izlenebiliyor. Böylece izlenmek istenen program kaçırılmamış oluyor.

Akıllı Kart ile daha güvenli

Web Box'ın bir başka özelliği ise içinde bulunan Akıllı Kart (Smart Card). Bu kartta kişisel bilgiler ve güvenlik bilgileri yazılı bulunuyor. Bu kart sayesinde her türlü elektronik bankacılık ve alışveriş hizmetlerinden yararlanılıyor. Ayrıca farklı kullanıcılar kendilerine özel hesaplarından bağlantı kurarak aynı Web Box'ı güvenle kullanabiliyorlar.

Web Box'ın ön panelinde bulunan ışıklı göstergeler internet bağlantısının kurulduğunu ve yeni mesajların olduğunu haber veriyor. Ayrıca sürekli gelişen teknolojiye bağlı olarak Web Box internet üzerinden güncellenebiliyor.

Yüklü telefon faturalarına son veren Web Box herhangi ek bir montaj ya da kablolamaya ihtiyaç duymadan telefon hattına kolayca takılabiliyor. Üstelik otomatik kapanma fonksiyonu sayesinde , uzun süre internete bağlı kalıp yüksek telefon faturaları ödemekten kurtarıyor.

8 MB EDO Ram ve 640x486 ekran çözünürlüğüne sahip olan Web Box  DB 25 yazıcı çıkışı ile Canon BJC modeli yazıcıları destekliyor. Yazıcıdan istenen bilgileri ve  sayfaların çıkışını alma imkanı da veren Web Box, internet keyfini yaşamak isteyenlere bilgisayarı aratmayacak özelliklere sahip.

Haberin Devamı

Pwebboxs Teknik özellikleri
Browser (tarayıcı)
-Frame yapısındaki sayfaları destekleme
-128 bit SSL güvenlik protokolü ile internet bankacılığı ve elektronik ticaret uygulamalarını destekleyici
-MP3 formatını destekleyici
-Uzaktan kumanda ile kullanılabilir sanal klavye
-HTML 4.0 ile etkin internet erişimi
-Kolay kullanımlı yardım menüsü
-Bookmark tuşu ile beğenilen adresleri adres defterine kaydetme
-Sık bağlanılan siteleri Favorites Albümüne ekleyebilme
-İnternet Kiosk (off line page) özelliği ile tek tuşla internete kolay erişim
-MP3,WAV, AIFF, AU, GSM61.0, ASFS (Audiosoft) ve RealAudio formatında sesli medya desteği
-GIF, JPEG, BMP, TIFF ve PNG resim formatlarını destekleme
-Mpef1, Flash hareketli görüntü formatlarını destekleme
-HTTP1.1 protokolünü destekleyici

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!