Telekulak kurbanı 168 yıllık pazar gazetesi yerine ‘The Sun on Sunday’i çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Telekulak kurbanı 168 yıllık pazar gazetesi yerine ‘The Sun on Sunday’i çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2012 00:00

Avustralyalı medya imparatoru Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu “News International” şirketi dün İngiltere’de yeni bir pazar gazetesi çıkardı.

Haberin Devamı

‘Sun on Sunday’ (Pazar Güneşi) isimli gazete, ülkede hafta içi her gün basılan ve en yüksek tirajlı tabloid gazetesi olan ‘Sun’ gazetesinin pazar baskısı özelliğini taşıyor. Murdoch, dün 3 milyon adet basılan gazetenin, 2 milyondan fazla satılmasını umuyor. Rupert Murdoch sosyal paylaşım sitesi Twitter’a önceki gün “2 milyondan fazla satılırsa çok mutlu olacağım” diye yazdı.
92 sayfalık gazete       
50 pence’e (yaklaşık 1.5 TL) satılan ‘Sun on Sunday’ gazetesinden, Sun Gazetesi’nin editörü Dominic Mohan sorumlu olacak. Gazete ilk sayısında, İngiliz aktris ve sunucu Amanda Holden’ın “Doğum yaparken kalbinin 40 saniye durduğunu” söylediği haberi manşetten verdi. Gazetenin baş yazısının yanında ise 80 yaşındaki Rupert Murdoch’ın gazetenin ilk basımı sırasında Londra’daki matbaada görülen fotoğrafına yer verildi. Yazıda, “Yeni bir güneş bugün doğdu. Sun gazetesinin ilk pazar gazetesi baskısına hoşgeldiniz” denildi. 28 sayfalık spor eki olan, toplam 92 sayfalık “Sun on Sunday” gazetesinde  ayrıca, York Başpiskoposu John Sentamu, İngiltere’nin ünlü modeli ve şarkıcısı Katie Price, gazeteci Tobby Young gibi kişilerin köşeleri bulunuyor.
Pazar gazetelerine rakip
“News International” şirketi geçen yıl telekulak skandalının ardından, İngiltere’deki 168 yıllık pazar gazetesi “News of the World”ü kapatmak zorunda kalmıştı. Gazetenin geçen yıl temmuz ayında basılan son sayısı 2 milyon 700 bin satmıştı. News of the World gazetesinin kapatılmasının ardından Murdoch’ın İngiltere’de yeni bir pazar gazetesi çıkarabileceği bekleniyordu. 1969 yılından beri Sun gazetesinin sahibi olan Murdoch, geçen hafta Londra’da “çok yakında” yeni bir hafta sonu tabloid gazetesi çıkaracağını söylemişti. Ülkedeki en yüksek tirajlı pazar gazetesi ise yaklaşık 2 milyon tirajla “Mail on Sunday” gazetesi. “Mail on Sunday”i, 1 milyon 750 bin ile “Sunday  Mirror” gazetesi takip ediyor. Murdoch’ın yeni pazar gazetesi “Sun on Sunday”in, “Mail on Sunday” gazetesinin tirajını geçebileceği yorumları yapılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!