Telekom teknolojisi sanal Bakanlar Kurulu'na yetmedi

Güncelleme Tarihi:

Telekom teknolojisi sanal Bakanlar Kuruluna yetmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk Telekom'un teknolojisi, sanal bakanlar kurulu toplantısına yetmedi. Bakanlar Kurulu'nun sanal toplantı yapabilmesi, Başbakanlığın çalışmalarını yürüttüğü Kamu Bilgisayar Ağları Projesi'nin (Kamu-Net) bitirilmesine endekslendi. Bu sistem devreye girdiğinde, Bakanlar Kurulu üyeleri bilgisayar sistemi sayesinde ayrı yerlerden toplantıya katılabilecekler. TÜBİTAK, Türk Telekom'un her bakanlık için tahsis ettiği hat kapasitesinin ancak dörtte birinin kullanılabileceği gerekçesiyle, ‘‘Sanal Bakanlar Kurulu Projesi’’ni, Kamu-Net ile hayata geçirilmesi için Başbakanlığa devretti.

TASARIM TAMAM

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Dinçer Ülkü, Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'e bir yazı göndererek, Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Araştırma Enstitüsü'nde (BİLTEN) hazırlıkları yapılan, Bakanlar Kurulu'na sanal toplantı ortamı yaratmayı amaçlayan çok kullanıcılı video konferans sistemiyle ilgili tasarım çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi.

Ülkü, Türk Telekom'un, hat bağlantıları konusunda yapılan görüşmelerde, kullanıcılara, Türkiye'de henüz tek kabloyla hizmet veren servis sisteminin (ISDN) hizmete girmemesi nedeniyle 2 bin 48 kilobit hat kapasitesi sağlanması önerisinde bulunduğunu belirtti.

1 MİLYON DOLAR

Ülkü, sistemin kurulması için 1 milyon dolar gerektiğini sözlerine ekledi. Devlet Bakanı Yücelen de, bunun üzerine Başbakanlığa bir yazı göndererek, video konferans sisteminin büyük kısmının Kamu-Net ile kullanılabileceği gerekçesiyle projeyi Başbakanlığa devrettiklerini bildirdi. Yücelen, ‘‘Devlette savurganlık olmasın, iki taraflı masrafa girmeyelim dedik. Başbakanlık, Kamu-Net Projesi'nde bir hayli yol aldı. Sanal Bakanlar Kurulu Projesi'ni, Kamu-Net Projesi'nin bir alt bölümü olarak sürdürülmesi için devrettik’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!