Telekom personel azaltıyor

Güncelleme Tarihi:

Telekom personel azaltıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2001 16:59

Türk Telekom Genel Müdürü İbrahim Hakkı Alptürk, emekliliğe teşvik uygulaması kapsamında, 1200 kişinin kurumdan emekli edildiğini, yaklaşık 5 bin 700 kişinin de 3 ay içerisinde emekliye ayrılacağını bildirdi.

Alptürk, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin, 2002 yılı için belirlediği ``faiz dışı fazla hedefine`` ulaşılmasını sağlamak üzere aldığı tasarruf tedbirleri arasında bulunan emekliliğe teşvik uygulaması kapsamında, Türk Telekom`da bir çalışma başlatıldığını belirtti.

Açıklamasında, 23 Mayıs 2001 tarihi itibariyle emekliliği hak etmiş yaklaşık 11 bin Telekom personelinden, son başvuru tarihi 23 Kasım`a kadar başvuruda bulunanların sayısının 7 bin dolayında olduğu bilgisini veren Alptürk, başvuruda bulunanlara yüzde 30 fazla ikramiye bedeli ödeneceğini kaydetti.

Alptürk, 1200 personelin emeklilik işlemlerinin tamamlandığını, diğer başvuruların ise 3 ay içerisinde sonuçlandırılacağını bildirerek, şöyle dedi:

``Türk Telekom`un Ekim 2001 itibariyle toplam personel sayısı 70 bin 327`dir. Emekliliğe teşvik uygulamasıyla bu rakamda yüzde 10 civarında bir azalma olacak. Uygulama neticesinde, Türk Telekom`a 2002yılı içinde toplam ikramiye bedeli olarak yaklaşık 115 trilyon liralıkbir ilave yük gelecektir. Ancak, daha sonraki yıllarda personel giderlerinde bir azalma söz konusu olacağından, açık böylece kapatılacaktır.``

Emekliliği özendirmek amacıyla uygulanan yüzde 30 fazla emekli ikramiyesi ödenmesi işleminin 2002 yıl sonunu kadar sürdürüleceğini belirten Alptürk, 23 Mayıs 2001 tarihinden sonra emekliliği hak etmiş personelin, bu tarihten itibaren 3 ay içinde başvurması halinde söz konusu haktan yararlanabileceğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!