Telekom’da ön talep yüksek oldu

Güncelleme Tarihi:

Telekom’da ön talep yüksek oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 00:00

Türkiye’nin en büyük halka arzı olması beklenen Türk Telekom’da yatırımcılardan toplanan ön talebin uluslararası piyasalardaki devam eden dalgalanmaya rağmen oldukça yüksek olduğu belirtiliyor.

Aracı kurum yetkilileri, halka arzın nabzını tutmak ve yatırımcıların ilgisini ölçmek için etkili olan ön talepte halka arzın başarılı olacağına yönelik olumlu sinyaller alındığını dile getiriyorlar.

Yüzde 7’ye kadar iskonto

29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen ön talepte hesapta para bulundurma zorunluluğu bulunmuyordu. Türk Telekom, PTT çalışanları ve küçük tasarruf sahiplerileri (küçük yatırımcı) ön talepte bulunarak kesin talepte de bu miktarda talep edenler yüzde 7 iskontoya hak kazanacak. Alım gücü yüksek bireysel yatırımcılarda ise ön talepte bulunarak aynı miktarı kesin talepte bulunanlar ise yüzde 5 oranında iskontodan faydalanacak.

Telekom çalışanlarından

Edinilen bilgilere göre, Türk Telekom’un halka arzına olan ilgi oldukça yüksek. Özellikle halka arzda tahsisat grubu içinde yüzde 3 paya sahip olan alım gücü yüksek bireysel yatırımcılardan talebin çok yüksek olduğu ifade ediliyor. Avea hariç Türk Telekom’da 37 bin 400 çalışanın ise yarısından fazlasının ön talepte bulunduğu da tahmin ediliyor.

Fiyat ve iskonto cazibesi

Yüzde 15’i için halka arz fiyat aralığı 3.90-4.70 YTL olarak belirlenen Türk Telekom halka arzında yüzde 2.25 oranındaki ek satışta dahil olmak üzere elde edilecek gelir 1.8-2.2 milyar dolar civarında olacak. 2 milyar dolar büyüklükte bir halka arzın ön talep toplama işleminde yerli ve yabancıdan talebin yüksek olduğuna dikkat çeken aracı kurum yetkilileri, halka arz fiyatının, ve uygulanan iskonto oranlarınında bu talepte etkili olduğunu dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!