Tekstilde işveren ve işçi hükümete sığındı

Güncelleme Tarihi:

Tekstilde işveren ve işçi hükümete sığındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin ve üyeleri ile Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayii İşçileri Sendikası (TEKSİF) Başkanı Zeki Polat ve üyeleri 18'inci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için biraraya geldiler. Yapılan görüşmelerde tekstil sektöründeki problemlerin devam ettiği, istihdamda büyük bir daralmanın yaşandığı, rekabet koşullarının zorlaştığı ve sektörde önemli bir üretim kaybının meydana geldiği konusunda görüş birliğine vardılar.

Dahilde İşleme Rejimi'nin (DİR) gayesinde saptırılarak kaçak mal girişine yol açması yanında sigortası olmayan, vergi ve toplu iş sözleşmesi düzenine uymayan kayıtdışı bir ekonominin varlığının haksız rekabeti körüklediği sonucuna varıldı.

SÖZLEŞME ZOR

Sözü edilen nedenlerle tekstil sanayicisinin bu rekabet ortamında varlığını sürdürmesi, çalışanları tatmin edecek bir toplu iş sözleşmesinin zorlaştığı dikkate alınarak bu konuların çözümü için hükümetin birtakım acil kararlarına ihtiyaç olduğu tespit edilerek hükümet nezdinde gerekli temasların yapılmasına karar verildi.

Hükümet ile yapılacak temasların gerçekleştirilmesinden sonra durum değerlendirmesi yapılarak görüşmelere devam edilmesi kararı alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!