Tekstil merkezi yabancılara emanet

Güncelleme Tarihi:

Tekstil merkezi yabancılara emanet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Merter'de yapımı süren, Dünya Tekstil Merkezi'nin (ITC), uluslararası tanıtımını, iki yabancı kuruluş üstlendi. ITC projesinin danışmanları Erik Diekmann ve David Morse, ‘‘Aklı olan bu merkezde yerini alır’’ dedi.

TÜRK tekstil sektörünü dünyaya açacak olan Merter'deki Dünya Tekstil Merkezi'nin (ITC) uluslararası tanıtım ve danışmanlığını iki yabancı kuruluş üstlendi. Her iki kuruluş da önümüzdeki mart ayında açılması beklenen merkez için, ‘‘Türk tekstilinde geleceğe yönelik büyük bir adım’’ tanımlamasını yaptı. Yönetim Kurulu Başkanlığını Haydar Akın'ın yürüttüğü ITC projesinin danışmanları Erik Diekmann ve David Morse, ‘‘Aklı olan bu merkezde yerini alır’’ dedi.

RAKİBİNİZ İTALYA

Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle yapılan iş bağlantılarındaki sorunları gidermek amacı ile 1995 yılında kurulan ve ITC'nin de danışmanlığını yürüten Diekmann Associates SPRL Ticari Danışmanlık (TPA) firmasının Başkanı Erik Diekmann, aynı zamanda Dünya Ekonomik Forumu'na bağlı Tekstil Ticaret Forumu'nun da yöneticisi. Diekmann, Avrupa Tekstil ve Giysi Denetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de yürütüyor. Diekmann konuyla ilgili şunları söyledi:

‘‘Türkiye'nin gerçek rakipleri bana göre artık Avrupa'da. Bugün tekstil üretiminde Türkiye'nin rakibi İtalya'dır. 1996 yılından bu yana Almanya, İngiltere ve hatta İtalya, Türk ihracatçılarının en iyi müşterileri oldu. Ama henüz Türk tekstil piyasasını yeterince tanımayan ülkeler var. Bu merkez Türk tekstilinin tanıtılmasında dev bir adım.’’

MODA KÜTÜPHANESİ

ITC'nin diğer danışman kuruluşu Amerikan Mart Management International ise Los Angeles, Singapur, Osaka, Honk Kong ve Meksika'da kurulan dev tekstil ve moda merkezlerinin sahibi. Amerikan Mart Management International'in Başkanlığı'nı yürüten Morse, ITC'nin sadece ürün sergilemek için yapılmış bir 'show room' olmayacağını, yabancı ve yerli işadamları için gerekli olan tüm hizmetlerin buradan sağlanabileceğini belirtti. Morse, ITC için ‘‘Modanın kütüphanesi olacak’’ yorumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!