Tekstil devi için hazin son

Güncelleme Tarihi:

Tekstil devi için hazin son
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2018 11:38

Tekstil sektöründeki yolculuğuna 1980’li yıllarda küçük bir atölyede başlayan ve zaman içinde önemli bir konuma yükselen Özşen Giyim’in tasfiye süreci tamamlandı. İflas erteleme talebi ile mahkemeye başvuran şirketin kurtarılamayacağına hükmedilerek iflasına karar verildi.

Haberin Devamı

PULLİT Jeans ve Black Orchid markalarının ürünlerini üreten Özşen Giyim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin tasfiye işlemi geçen hafta tamamlandı. Şirket, 2015 yılında yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca İstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne iflas talebinde bulunmuştu. İki yıl boyunca devam eden davada şirkete mahkeme tarafından, 21 Eylül 2017 tarihinde iflas kararı çıkmıştı. İflas kararından sonra İstanbul 1. İflas Dairesi'nce tasfiye sürecine giren şirkette tasfiye işlemleri ise geçtiğimiz hafta sona erdi.

SOYGUN OLAYI İLE GÜNDEME GELDİ

Özşen Giyim'in iflastan önce, İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan merkezinde hırsızlık olayı yaşandığı ve bir miktar para ve değerli kağıdının çalındığı ortaya çıktı. 

Soygunun 13 Haziran 2013'te gerçekleştiği ve hırsızların, şirketin fabrikasına girerek çelik kasada bulunan 2 milyon lira civarında çek, 150 bin lira nakit para, 186 bin liralık 21 adet senet ve kredi kartlarını çalarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Olaydan sonra polisin yaptığı araştırma ile kasa, Başakşehir Eski Şamlar bölgesinde, içindeki değerli evraklar, çekler ve nakit paralar alınmış, bazı evraklar etrafa dağılmış olarak bulunmuştu.

Haberin Devamı

KÜÇÜK BİR ATÖLYEDE BAŞLADI

Yönetim kurulu başkanlığını Ahmet Özşen'in yaptığı şirketin temelleri 1980'li yıllarda küçük bir imalathanede atıldı. Pullit Jeans ve Black Orchid markaları ile kot pantolon, etek, ceket; t-shirt, gömlek gibi hazır giyim ürünleri üreten şirket, ürünlerini, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa’nın çok sayıda ülkesine de ihraç ediyordu.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!