Teknosa, 30 milyon dolarla yüzde 20 büyüyecek 1000 kişiye kapı açacak

Güncelleme Tarihi:

Teknosa, 30 milyon dolarla yüzde 20 büyüyecek 1000 kişiye kapı açacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2011 00:00

Geçtiğimiz yıl yüksek performanslı bir yıl geçirdiklerini anlatan Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, “büyüme rakamlarıyla Türkiye dünya ekonomilerinin, Teknosa da kendi sektörünün parlayan yıldızı oldu” dedi.

Haberin Devamı

Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, Türkiye’de tüketici elektroniği pazarından Teknosa’nın yüzde 42 pay aldığını, 68 ilde 260 mağazaya, 3 bin çalışan, 100 bin metrekare satış alanı ve 1.4 milyar TL ciroya ulaştığını söyledi.  Nane, yüzde 13 büyüme ile kapattıkları 2010’un ardından 2011 hedeflerini şöyle açıkladı: “Yıl sonuna kadar 20 bin metrekarelik yeni satış alanı ekleyeceğiz.
Iğdır ve Ağrı’ya mağaza
2011’de ciroda yüzde 20 artış öngörüyoruz. Bunun için 30 milyon dolar yatırım yapacağız. Bin kişiye daha istihdam sağlamayı planlıyoruz. Iğdır ve Ağrı mağazaları Şubat ayında açılıyor. Bu yıl 30’a yakın mağaza açacağız.”
Teknoloji marketler kanalında satılan her 10 laptoptan 4 tanesini, her LCD/ Plazma TV’den 5’ini ve her 10 cep telefonu/akıllı telefonun da 4 tanesini sattıklarını belirten Mehmet Nane, “2010 yılında da toplam 19 milyon 500 bin adet ürün sattık. Yani saatte 2250 ürün sattık” dedi.

Haberin Devamı

Fırsat çıkarsa alırız

HALUK Dinçer, Teknosa’yı satın almak isteyen şirketler olduğu yönündeki haberlerle ilgili olarak şunları söyledi: “Zaman zaman eBay veya başkalarıyla ilgili şeyler çıkabilir. Teknosa, sektöründe açık ara lider, başarılı bir şirket. Teknosa’nın gündeminde herhangi bir satış, birleşme, başka bir şey yok. Şu anda biz işlerimize konsantre olarak çalışıyoruz. Ama ileride olmaz diye bir şey söylemek mümkün değil. Sabancı için ise her zaman almak, satmak, ortak olmak olacaktır, işin doğası gereği.” Dinçer, Teknosa’nın şirket satın almasıyla ilgili olarak ise “Satın alma fırsatlarına her zaman, elbette açığız. Böyle bir fırsat çıktığı takdirde değerlendiririz. Ama şu anda böyle bir şey yok. Biz her zaman satın almalara açık bir şirketiz” dedi. 2012’de 4 Sabancı şirketinin halka açılabileceğini hatırlatan Dinçer, “Bu yıl için herhangi bir plan yok. 2012’de, o günkü şartlar uygun görülürse, holding, CEO, yönetim kurulumuz tarafından, bu değerlendirilecektir mutlaka” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!