Teknoloji şovuna oto damgası

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji şovuna oto damgası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 21:05

HER yıl ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı Consumer Electronics Show (CES) bugün basın mensuplarına kapılarını açıyor.

Haberin Devamı

Televizyonlardan telefonlara, giyilebilir teknolojilerden robotlara kadar birçok alandaki son nesil yeniliklerin tanıtılacağı fuara sürücüsüz otomobiller de damga vuracak. Geçtiğimiz yıl, iki tekerlekli ulaşım aracı hoverboard, elektrikli paten, 360 derece çekim yapabilen kamera, daha bir iyi uyku için akıllı bant, uçan hoparlör, kendi kendine gevşeyen kemerin öne çıktığı fuarda bu yıl da farklı icatların tanıtılması bekleniyor. Özellikle giyilebilir teknolojiler konusunda geliştirilen yeni nesil cihazlar son icatların en önemli parçalarından biri olacak. Akıllı ev teknolojilerin de ise teknoloji devleri bir yıllık çalışmalarını ilk kez bu fuarda tanıtacak. İlk paylaşılan bilgilere göre LG, Samsung ve Google’ın akıllı ev şirketi Nest, yeni nesil akıllı ev teknolojileri öne çıkacak.

Haberin Devamı

SÜRÜCÜSÜZ OTOMOBİL ŞOVU

Son dönemlerin en çok ilgi çeken konuların başında yer alan sürücüsüz otomobiller, 2015’te olduğu gibi 2016 yılında CES’e damga vuracak. Audi, BMW, Chevrolet, Ford, KIA ve Toyota, CES 2016’da geliştirdiği son sürücüsüz otomobil teknolojilerini tanıtacak. Tüm gözlerin çevrildiği toplantı ise Ford tarafından gerçekleştirilecek. Sürücüsüz otomobil teknolojileri alanında uzun yıllardan beri çalışmalar yapan Google ile işbirliği açıklayacağı öne sürülen Ford, bu alandaki ilk planlarını da Las Vegas’ta duyuracak. Her yıl olduğu gibi televizyon ve görüntü teknolojileri konusundaki önemli gelişmeler CES’ten duyurulacak. 4K teknolojisinin son gelişmelerinin paylaşılacağı fuarda özellikle ultra ince televizyon modelleri merak uyandıracak. Televizyonlarda dikkat çekecek bir teknoloji ise ‘HDR’ olacak. Şu anda akıllı telefonların kameralarında kullanılan HDR, koyu renkli alanları dengeli bir şekilde daha aydınlık bir hale getiriyor. Televizyonlarda kullanılmaya başlanacak bu teknolojiyle artık daha dengeli aydınlık alanlara ve daha canlı renklere ulaşılabilecek. Buna ek olarak 100 inçlik televizyon modellerinin de CES 2016’da tanıtılması bekleniyor. Herkesin merakla beklediği bükülebilir ekranlar ise ilk kez Las Vegas’ta görücüye çıkacak. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!