Teknoloji devine şok iddia

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji devine şok iddia
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2012 12:26

Güney Kore’nin dev teknoloji şirketi Samsung Electronics Co.’nun Çin’deki fabrikalarında ve tedarikçilerinde reşit olmayan çalışanları fazla mesaiye kalmaya zorladığı ve can güvenliklerini sağlamadığı belirtildi.

Haberin Devamı

New York merkezli bir işçi grubunun yaptığı detaylı araştırma sonucunda bu durumun ortaya çıktığı ifade edildi.       

 

Yapılan çalışma sonrası yayınlanan raporda, Çin İstihdam Denetimcileri’nin Samsung’a ait altı fabrikada ve iki tedarik fabrikasında işçilere ciddi istismar uygulandığı belirtildi.  

  

İşçilerin ayda 100’den fazla saat çalışmaya ve karşılığında para almamaya ve günün 11-12 saatini ayakta geçirmeye zorlandığı belirtildi.

 

Çalışanların aynı zamanda sözlü ve fiziksel şiddetle de karşı karşıya kaldıklarını ifade edildi.     

 

Haberin Devamı

İstihdam denetçileri, 2010’da Apple ürünlerini üreten Foxconn Technology Group’un Çin’deki fabrikalarında baş gösteren intihar vakalarının ardından, teknoloji devlerinin Asya fabrikalarındaki denetimlerini derinleştirdi.

 

Bloomberg TV’ye konuşan Çin İstihdam Denetimcileri sözcüsü Kevin Slaten, “İşçi istismarları sadece Samsung’la sınırlı bir olay değil” dedi.

 

Denetimcilerin aynı zamanda Hewlett-Packard, Dell ve Microsoft’un da fabrikalarını inceleme altına aldığı ifade edildi.

 

250 DOLAR MAAŞ

Yapılan incelemeler ardından, Samsung’un fabrikalarında cep telefonu, DVD üretici ve tablet üretimi yapan 24 bin işçiyle temasa geçildi. İşçilerin ortalama aylıklarının 250 dolar olduğu belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!