Teknoloji cehennem sıcaklarına karşı

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji cehennem sıcaklarına karşı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2015 01:24

Serin bir haziran ayından sonra cehennem sıcaklarının yaşanacağı temmuz ayının ortasına geldik. Ramazan bayramıyla beraber gelecek olan sıcak havalar için çözüm ise teknoloji. Klimalardan, su sebillerine kadar birçok ürün bu yaz herkesi serinletecek.

Haberin Devamı

HAZİRAN’da gelmiş geçmiş en serin yaz aylarından birini yaşadık. Ancak bu serin havaların ardından cehennem sıcaklarının gelmesi çok uzun sürmeyecek. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre Ramazan Bayramı ile beraber yılın en sıcak günleri başlayacak. Bu sıcak havayı serin şekilde geçirmenin yolu ise teknolojiden geçiyor. Klimalar, yeni nesil vantilatörler, taşınabilir buzdolapları gibi birçok farklı teknolojik ürün yaz aylarında kullanıcıların yardımına koşuyor. Sektör yetkililerinin paylaştığı bilgilere göre yaz aylarında serinlemek için yılda 70 milyon lira civarında para harcıyoruz. En çok tercih edilen ürünlerin başındaysa tahmin edilebileceği gibi klimalar geliyor. Türkiye’de yılda yaklaşık 30 bin adet klima satışı gerçekleştiriliyor. İkinci sırada ise yılda yaklaşık 50 bin adet civarında satılan vantilatörler var. Taşınabilir buzdolapları ve benzer cihazlar ise çok büyük adetlerde satılmasa da yaz aylarında serinlemek için ideal teknolojiler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Serinlemenin en iyi yolu
Cehennem sıcaklarına en iyi çözüm yolunun başında tabiki klimalar geliyor. Klima fiyatları 1200 liradan başlıyor, soğutma kapasitesine ve enerji tasarruf seviyesine göre artıyor. Ancak klima satın alırken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Bu yüzden uzmanlara danışmadan klima satın almak yanlış modeli tercih etmenizi sağlayabilir. Tüm klima şirketlerinin keşif ekipleri bulunuyor. Ekipler evinize gelerek serinletmek istediğiniz odaya göre klima modeli seçmenizi sağlıyor.

Pervanesiz vantilatör
Vantilatörler serinlemek için uzun yıllardan beri kullanılan cihazlar arasında. Teknolojinin gelişmesiyle farklılaşmaya devam eden vantilatörler artık pervanesiz olmaya başladı. Dyson’ın ürettiği ‘Air Multiplier’ adındaki cihaz, alttan aldığı havayı özel bir hava kanalı sayesinde ileri doğru ittiriyor. Böylelikle diğer vantilatörlere göre daha kesintisiz hava akımı yaratılıyor. Bunun yanı sıra Air Multiplier’ın üzerinde pervanesi olmadığı için özellikle çocuklu aileler için daha güvenli. Ürünün satış fiyatı 1100 TL civarında yer alıyor.

Haberin Devamı

Şarjlı taşınabilir buzdolabı
Yaz aylarında içecek tüketimi artıyor. Her an soğuk içeceklere ulaşabilmesi için harekete geçen Black&Decker, şarj edilebilen taşınabilir bir buzdolabı geliştirdi. ‘BDV212F’ adındaki modelin, 9 litrelik hacmi mekan sıcaklığının 27 derece altına kadar soğutabiliyor. Örneğin 30 derecelik bir mekanda bulunuyorsanız, bu cihaz içeceklerinizi 3 dereceye kadar soğutuyor. Çanta şeklinde de taşınabilen ürünün bardaklık alanları da bulunuyor. Satış fiyatı 290 TL civarında.

Buz gibi su için
Sebiller yaz aylarında en çok tercih edilen cihazlar arasında yer alıyor. Soğuk su için şişeleri kullanmak yerine damacana yerleştirilerek kullanılabilen sebiller, birçok farklı tasarımda sunuluyor. Bu ürünler, genelde damacanaların üstten yerleştirildiği modeller. Ancak altına damacana boyutlarında bir dolap yerleştirilen sebil modelleri daha estetik olarak kullanılıyor. Sadece yaz ayları için değil, kış aylarında da sebillerden sıcak su içebilmeniz mümkün. Sebil satış fiyatları 279 TL’den başlıyor 679 TL’ye kadar çıkıyor.

Haberin Devamı

HAFTANIN TRENDİ
Çözülmeyen mıknatıslı bağcık
UNDO Labs ekibi tarafından geliştirilen ve İstanbul’da üretilen çevreye duyarlı Undo ayakkabı bağcıkları Kickstarter üzerinden başlatılan bağış kampanyası ile duyuruldu. Bu bağcıkların en büyük özelliği mıknatıslı olması. Mıknatıslar sayesinde kullanıcılar, ayakkabı bağcıklarını tekrar tekrar bağlamak zorunda kalmıyor. Ayrıca Undo ayakkabı bağcıkları, karbon ayak izini azaltıyor. Bağcıkların satış fiyatının 18 dolar civarında olması bekleniyor.

OYUN DÜNYASI
Jordan’a özel yeni bölüm

NBA 2K16, NBA Efsanesi Michael Jordan için özel olarak bir bölüm hazırlıyor. Jordan’a özel bir oyun kapağı ile oyunseverlere sunulacak yeni oyunu alanlar oyunculara özel anı eşyalarına ve oyun içi içeriğe sahip olacak. Jordan, “NBA 2K Special Edition beni çok heyecanlandırıyor. Oyuncular yaşadığım en önemli anları tecrübe edecek” dedi. NBA 2K16 PlayStation 4 ve PlayStation 3 bilgisayar, Xbox One ve Xbox 360 cihazları için 29 Eylül 2015’te satışa çıkacak.

Haberin Devamı

UYGULAMA
Kalp atışına göre sevgili

TİNDER için geliştirilen uygulama ile akıllı saatler üzerinden kalp atışına göre sevgili bulunabiliyor. Tasarım ajansı ‘T3’ tarafından geliştirilen ‘Hands-Free Tinder’ adındaki uygulama, hem Apple Watch hem de Android Watch markalı akıllı saat sahiplerinin nabız atışını dinliyor. Arkadaş olunmak isteyen kişinin fotoğrafı ekranda görüntülendikten sonra nabız atışındaki değişim değerlendiriliyor. Nabız atışı yükselen kullanıcılar, karşısındaki kişiyle eşleşiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!