Tekno tatil

Güncelleme Tarihi:

Tekno tatil
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2015 01:12

Uzun zamandan beri beklediğimiz yaz tatili geldi çattı. Milyonlarca kişi tatile çıkarken bu yıl daha fazla kişi teknolojiden yardım alıyor. En ucuz uçak biletlerinden navigasyonlara kadar birçok uygulama yaz tatilinizde yardımınıza koşacak.

Haberin Devamı

YAZ aylarının yaşandığı bu günlerde hava sıcaklıkları yakıp kavurmasa da tatil dönemi geldi çattı. Milyonlarca kişi uzun zamandan beri iple çektiği tatil için yollara düşmeye başladı. Her geçen gün hayatımızdaki ağırlığını arttıran teknoloji, bu tatil döneminde sunduğu olanaklarla hayatımızı daha fazla kolaylaştırmaya devam ediyor. Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırması için para harcamamıza da gerek yok. Bir akıllı telefon ve bir mobil internet bağlantısıyla tatilde teknolojinin son imkânlarından faydalanabilmek mümkün. Bunun için de akıllı telefonlara uygulama indirmek yeterli. Tatilde hem zaman hem de bütçe tasarrufu sağlayacak birçok akıllı telefon uygulaması bulunuyor. iPhone’lara App Store’dan, Android işletim sistemli akıllı telefonlara ise Google Play’den indireceğiniz uygulamalarla, en ucuz uçak biletlerinden size yol gösterecek navigasyon servislerine ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

İNTERNET KOTASINA DİKKAT


Facebook, Instagram veya Twitter gibi sosyal ağlarda fotoğraf paylaşayım derken mobil internet kotasınıza da dikkat etmeniz gerekiyor. Tatile çıkmadan önce mutlaka kalan internet kotanızı mobil iletişim operatörünüzden mutlaka öğrenin. Kalan kotanız satın aldığını paketin sonuna yaklaşmışsa mutlaka ek paket satın alarak sürpriz faturayla karşılaşmanızın önüne geçebilirsiniz. Ek internet paketi almak istemezseniz gittiğiniz otel veya plajlardaki Wi-Fi interneti de kullanabilirsiniz. Ayrıca, gittiğiniz tatil yöreleri sınıra yakınsa akıllı telefonunuz otomatik olarak komşu ülkenin mobil iletişim operatörüne bağlanabilir. Bu da faturalarınızı katlayacaktır. Bunun için akıllı telefonunuzdan operatör seçimini ‘manuel’ olarak yaparak kullandığınız mobil iletişim operatörünü işaretleyin.


Ucuz uçak bileti uygulamada


Tatile gitmenin en rahat yolu şüphesiz havayollarını kullanmak. Ancak tatile milyonlarca kişinin çıktığını ve uçakların da kapasitesinin buna ucu ucuna yettiğini de düşünecek olursak en ucuz bileti bulmak oldukça zorlaşıyor. Uygulama mağazalarında en ucuz uçak biletini bulmak için birçok uygulama bulunuyor. ‘En Uygun’, ‘Ucuza Bilet’, ‘Skyscanner’ ve ‘CepYol’ adındaki uygulamlar kullanıcıların en ucuz ve en hızlı bileti satın almasını sağlıyor. Tatile nereye gideceğinize henüz karar veremediyseniz bu uygulamalardan yardım almak da mümkün.

En iyi restoranları keşfedin

Haberin Devamı


Yurtiçi veya yurtdışı farketmez. Gittiğiniz tatilde hiç tatmadığını veya en iyi lezzetleri tatmak sizin de hakkınız. Bunun için yapmanı gereken akıllı telefonunuzun uygulama mağazasına girmek. Foursquare, Zomato veya Mekanist gibi uygulamaları kullanarak gittiğiniz tatil yöresindeki en iyi restoranları bulabilirsiniz. Bu uygulamalarda yer alan harita üzerinden gitmek istediğiniz mekanlara en kısa yoldan gidebilir, daha önce gidenlerin yorumlarını da okuyabilirsiniz.

Yolda kaybolmaya son


Ağız tadıyla tatile çıkmışsınız ve en son başınıza gelmesini istediğiniz şey kaybolmak. Özellikle araç kullanıyorsanız kaçıracağınız bir kavşak tatilinizden dakikalarca çalmasına yetebilir. Tatile giderken kaybolmamak için Yandex.Navigasyon, Google Haritalar ve Başarsoft Navigasyon uygulamalarını akıllı telefonunuza indirebilirsiniz. Bu uygulamalarda yer alan yönlendirmeler sayesinde kaybolmayacağınız gibi en kestirme yoldan gideceğiniz yere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Fotoğraflar direkt buluta


Yılın en değerli anlarından biri olan tatilde fotoğraf çekmemek imkânsız. Yüzlerce belkide binlerce kez fotoğraf çekenlerin akıllı telefonlarında yer kalmayabiliyor. En iyi çözüm ise internete yedekleyebileceğiniz bulut teknolojilerini kullanmak. Ücretsiz olarak sunulan Google Fotoğraflar uygulamasını indirerek, tüm fotoğraflarınızı yedekleyebilirsiniz. Google’ın bu servisi ücretsiz olarak sunuluyor.

‘Cep’ten otostop çekin

Uçak, tren veya otobüs yolculuklarının bilet ücretleri, tatil için ayırdığınız bütçenin üzerinde kalıyorsa tam sizlik bir uygulamamız var. ‘Bla Bla Car’ adındaki uygulamayla otomobilini paylaşmak isteyen araç sahiplerini bularak daha ucuz bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca araç sahipleri de otomobillerindeki boş yerleri seyahat etmek isteyenlere ‘Bla Bla Car’ uygulamasıyla sunabilir. Böylelikle seyahat ücretinden de tasarruf edebilir.

Haberin Devamı

Son odayı siz kapın

Otellerde boş oda bulamamak tatilinizi işkenceye çevirebilir. Bu sorun ile karşılaşmamak için ise ‘LastOda’ adındaki uygulamayı kullanabilirsiniz. Çevrenizdeki otellerdeki doluluk oranını gösteren bu uygulama, aynı zamanda kullanıcılara daha uygun fiyatları da sunuyor. LastOda’da farklı otele giriş tarihlerini seçerek 5 gün sonrasına kadar rezervasyon yapmak mümkün. LastOda’nın hem iPhone hem de Android işletim sistemli akıllı telefonlar için olan uygulamasını ücretsiz olarak indirebilirsiniz.


HAFTANIN TRENDİ

USB’li prizler satışta

AKILLI telefonunuzu şarj etmek için şarj adaptörü taşımaktan sıkıldıysanız yeni nesil USB’li prizler satışta. Elektrik anahtarı ve priz üreticisi VİKO’nun ürettiği USB prizler, elektronik cihazları, adaptöre ihtiyaç duymadan USB bağlantı kablosuyla şarj etmenizi sağlıyor. Priz üzerinde 5V 1A enerji çıkışının yanı sıra 2 adet de USB priz çıkışı bulunuyor. Bu sayede, prizde aynı anda 2 ayrı cihaz şarj edilebiliyor. VİKO’nun modüler USB prizleri, hem evlerdeki hem de otel veya kafe gibi ortamlardaki tüm elektrik şebekelerine uygun olarak çalışıyor.

UYGULAMA

Haberin Devamı

Facebook’ta ‘Kiwi’ çılgınlığı


DÜNYANIN en popüler sosyal ağı olan Facebook için geliştirilen Kiwi adındaki uygulama, çığ gibi büyüdü. Bir sohbet uygulaması olan Kiwi, insanlara rastgele sorular sormanıza yarıyor. İlk bakışta bir oyun daveti gibi görünen uygulamaya giriş yaptığınızda Facebook’taki tüm arkadaşlarınıza Kiwi daveti otomatik olarak gönderiliyor. Facebook üzerinden hızla yayılan Kiwi’nin iOS ve Android uygulamaları da bulunuyor. Türkçe dahil 30 dilde desteklenen Kiwi’ye giriş yaptıktan sonra ister oluşturduğunuz profille, isterseniz kimliğinizi gizleyerek, anonim olarak soru sorabiliyorsunuz.

OYUN DÜNYASI

Daha cimri PlayStation 4 geliyor


EN çok dikkat çeken oyun konsolları arasında yer alan PlayStation 4 yenilendi. Yeni modelin mevcut modele göre elektrik tüketimi yüzde 8 azaltıldı ve ağırlığı da yüzde 10 daha hafifletildi. Ayrıca, yeni PlayStation 4 sisteminin HDD yuva kapağının yüzeyi de mat cilaya ile tasarlandı. Ayrıca PlayStation 4’ün oyun portföyü arttırılıyor. Until Dawn, Batman: Arkham Knight, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Destiny: The Taken King ve God of War™III: Remastered gibi oyunseverlerin merakla beklediği oyunlar önümüzdeki dönemde satışa çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!