Teknik göstergeler aşırı alım bölgesinde

Güncelleme Tarihi:

Teknik göstergeler aşırı alım bölgesinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2001 09:11

Kısa vadeli göstergeler ile negatif uyumsuzluğa rağmen endeks beklentiler ile yükselişini sürdürüyor. Kısa vadeli pozisyonlarda realizasyon gözardı edilmemeli

Son 1 ayda 3 bin puan yükselerek yaklaşık yüzde 42 oranında prim yapan endeks kısa vadeli göstergelerle uyumsuzluğuna rağmen olumlu beklentilerin sürekli yenilenmesi ile başlattığı çıkışını sürdürüyor.

Aşırı alım bölgesinde bulunan kısa vadeli göstergelerde oluşan sat sinyalleri, endeksteki desteklerin beklentilerle güçlenmesi nedeniyle tamamlanamıyor. Düzeltmenin gecikmesi, beklentilerin gerçekleşmesiyle birlikte yaşanacak kar satışlarında desteklerin daha yukarıda oluşması gibi pozitif bir ihtimal ortaya çıkartsa da, kısa vadeli maliyetlerin çok aşağıda kalması nedeniyle yaşanabilecek olumsuz gelişmelerde gerilemenin de hızlı olması ihtimalini ortaya çıkartıyor.

Bu nedenle, orta vadeli pozisyonların korunması, kısa vadeli pozisyonlarda ise zararı minimize edebilmek açısından pozisyon azaltmaya gitmekte fayda var. Son kapanış ile birlikte kısa, orta ve uzun vadeli hareketli ortalamalarının üstünde bulunan endekste işlem hacmi de geçen hafta ortalamasının üstüne çıktı. Satış baskısının tekrar azaldığı görülen aşırı alım bölgesindeki CCI göstergesi pozisyonların korunması gerektiğini gösteriyor.

RSI aşırı alım bölgesine girmek üzere. 23 Eylül'de endeksin 9 bin 790 görmesi üzerine geri dönen Momentum pozisyonların azaltılması gerektiğini gösteriyor ancak sat sinyali henüz kesinleşmedi. Endeksin salı günü için destek noktaları 10 bin 276, 10 bin 89 ve 9 bin 543'te. Direnç noktaları ise 10 bin 322, 11 bin ve 11 bin 325'te.(tradecnet.com)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!