Teknik Analiz

Güncelleme Tarihi:

Teknik Analiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2001 00:00

Haberin Devamı


Teknik göstergeler güç kaybetti

Yükseliş trendindeki teknik göstergeler yaşanan sert düşüşle güç kaybetti. 10 bin 336 aşağı kırılmadığı sürece çıkış ihtimali daha güçlü

Dün zirveden yapılan kapanışın ardından, borsanın kendi iç dinamiğinden kaynaklanmayan nedenlerin etkisiyle endeks bugün 360 puanlık kayıpla 11 bin 153 puandan kapandı. Dünkü güniçi zirve kapanışının, orta vadede önemli bir direnç olduğunu belirttiğimiz 11 bin 535 seviyesinin hemen altından gerçekleşmesi ise bugünkü düşüşün etkisini artırdı. Son üç işlem gününde gerçekleşen (11 bin 85/11 bin 514) yüzde 5 civarındaki primin daha rahat satış yapılmasına neden olduğunu gördük.

Yaklaşık iki haftadır yükselmekte olan kısa vadeli göstergelerin, bugünkü sert düşüş ile yönünü değiştirdiği görülüyor. Ancak yeniden sat sinyali vermeye başlayan bu göstergelerdeki çıkış trendinin henüz devam ettiği görülüyor. Orta vadeli teknik göstergelerin ise sat sinyaline dönmediğini ancak, yukarı yönlü dönüş çabasında güç kaybına uğradığı görülüyor. Dün 11 Nisan'dan sonra ilk defa 9 günlük hareketli ortalamasını yukarı doğru keserek al sinyali veren MACD 'nin bugün bu ortalamasının üstünde olmasına rağmen yükelen trende ara verdiği ve yatay seyrettiğini görüyoruz.

Bugünkü kapanış ile yeniden orta vadeli yükselen kanalının altına düşen endekste 10 bin 893 hala ilk önemli destek. İkinci önemli destek ise yarın için 10 bin 336'da bulunan ve daha önce yukarı doğru kırılan uzun vadeli düşüş trendinin arz çizgisi. Bu nokta aynı zamanda kısa vadede stop-loss noktası. Bugünkü geri çekilmede işlem hacminin düşmesi alıcıların 10 bin puanın altına indikçe güçlendiğini gösteriyor.

Dün ,10 işlem günü aradan sonra ilk defa 50 ve 20 günlük hareketli ortalamalarının üstünde kapanan çıkan endeks bugün kapanışını bu ortalamaların altında, 10 günlük hareketli ortalaması ile aynı seviyede yaptı. Yarın için ilk direnç noktası 11 bin 295'te bulunan orta vadeli yükseliş kanalının arz çizgisi. Bunun üstünde ara direnç niteliğindeki 11 bin 478'de bulunan 50 günlük hareketli ortalaması ve 11 bin 535 seviyesi. (tradecnet.com)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!