Teknik Analiz

Güncelleme Tarihi:

Teknik Analiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2000 00:00

Haberin Devamı


Sert hareket yaklaşıyor


Endeks, gün içerisinde 9 341 - 9 023 seviyeleri arasında hareket ederken günü 9 201 puandan tamamladı. 318 puanlık dar bir marj içerisinde hareket eden IMKB'de sadece 15 puanlık değer artışı yaşandı. Seans açılışından itibaren yatay bir band içerisinde hareket eden endekste, işlem hacmi ise azalma eğilimini sürdürüyor.

Teknik olarak daralma hareketini sürdüren piyasada, dün herhangi bir değişiklik olmadı. Bu nedenle son yapmış olduğumuz teknik analiz yorumu geçerliliğini koruyor.

16 Kasım tarihinde 13 560 seviyesinde başlayan kısa vadeli satış hareketi devam ediyor. Bu satış hareketi kapsamında, 04 Aralık tarihinde 7 109 seviyesinde başlayan ve rekor bir şekilde gerçekleşen tepki alımları, 10 781 direnç noktasını kıramadı. Endekste 07 Aralık tarihinde test edilen 10 781 direnç noktasının ardından ise grafikte siyah renk ile gösterilen kısa vadeli satış hareketinin trend direnci kırılamadı. Bu direnç noktasının altında daralan işlem hacmi ile yatay hareketini sürdüren IMKB'de kısa vadeli alım kriterimiz henüz oluşmadı.

Endekste yaşanan yatay hareketlenme kapsamında Bolinger Bandın daralma eğiliminde bulunması, piyasada gerçekleşmesi beklenen kısa vadeli sert bir harekete dikkat çekiyor. Bu nedenle endeksin bugünkü ve gelecek yılın ilk işlem günlerinde yaşayacağı hareket yakından izlenmleli.

16 Kasım tarihinde başlayan ve 26 işlem günüdür devam eden bu geri çekilme hareketinin direnç noktası, 9 430 seviyesinde geçiyor ve endeks için direnç konumunda bulunuyor. İşlem hacminin daralma eğiliminde gerçekleşmesine rağmen son dört günün en yüksek işlem hacmi oluştu. Endeksin 9 430 seviyesinde bulunan direnç noktasını yukarı kırması durumunda 10 500 ve 11 550 seviyeleri kısa vadeli hedef noktası olmak üzere pozisyon açılması uygun.(Saat: 16.15) (tradecnet)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!