Teknik Analiz

Güncelleme Tarihi:

Teknik Analiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

Haberin Devamı


Dalgalı hareket, durulacak


Endeks gün içerisinde 9 bin 627- 8 bin 484 seviyeleri arasinda hareket ederken, günü 9 bin 11 puandan tamamladi. 1 143 puanlik bir marj içerisinde hareket eden IMKB'de 616 puanlik bir deger kaybi yasandi. Birinci seansi oldukca sert satis baskisi altinda tamamlayan endekste, ikinci seansta da bu satis baskisi devam etti.

Saat 14.10'da gelen alimlarla tepki yükselisi yasayan endekste, gün sonunda olusan deger kaybi ise yüzde 6.40. Seans içi grafikleri incelendiginde olusan bu tepki hareketinin hacimsiz gerçeklesmesi olumsuz olarak yorumlaniyor. Kisa vadeli göstergelerin satis sinyalleri verdigi endekste, Bolinger Bandin uç noktalari ise fiyatlari yatay bir marja alma çabasinda.

Kisa vadeli en önemli destek noktasi olan, 8 bin 700'ün altina seans içerisinde sarkma gerçeklestiren endeks, gün sonunda bu seviye üzerinde tutunmayi basardi. 10 bin seviyesinin kisa vadeli direnç konumunda bulundugu endekste, 8 bin 700 desteginin yeniden test edilmesi, satis hareketinin artmasina neden olacaktir. 8 bin 700 - 10 bin 500 seviyeleri arasinda yatay bir hareket olusmasi beklenen IMKB'de, Bolinger Bandin daralma egiliminde bulunmasi ise yasanmasi beklenen bu yatay hareketi onayliyor.

Kisa vadeli olarak yatay bir hareketlenme yasanmasi beklenen endekste, 10 bin 500 direnç noktasi yukari kirilmadan pozisyon alinmasi önerilmiyor. Ayrica 8 700 destek noktasinin altina sarkma yasanmasi ise bu destek noktasinin güvenilirligi zedeledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!