Tekneyi sattı sanayici oldu

Güncelleme Tarihi:

Tekneyi sattı sanayici oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 20:46

Bodrumlu Mustafa Güneri’nin, babasına ait ‘mavi tur teknesini’ Satarak 1993’te başladığı ‘mutfak mobilya’ işinden ulusal bir marka çıktı. En baştan beri ‘Bodrum Mutfak’ adıyla üretim yapan Güneri, bu yıl 15 milyon lira ciro bekliyor, yurtdışından gelen bayilik tekliflerini de değerlendiriyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin turizm beldelerinde genellikle üretim zayıftır. Ancak son yıllarda bu bölgelerde de sanayi gelişmeye başladı. Bodrumlu Mustafa Güneri, 1992’te

Tekneyi sattı sanayici oldu

babası Mehmet Yılmaz Güneri’nin ‘mavi tur teknesini’ satarak başladığı ‘mutfak mobilya işinde’ büyüdü ve 5 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikasıyla bu yıl 15 milyon lira civarında ciro bekliyor. Mustafa Güneri, ‘Bodrum Mutfak Mobilya’nın ulusal marka olarak ülkenin her yerinde projelere üretim yaptığını, yurtdışından bayilik talepleri de gelmeye başladığını söylüyor. Güneri şöyle anlatıyor öyküsünü:

SÜNGER VE MAVİ TUR

“Babam (Mehmet Yılmaz Güneri), narenciye, süngercilik ve mavi tur yaparak hayatını kazandı. Ben 1969 doğumluyum ve Bodrum’da liseyi bitirdikten sonra üniversite okumadım. Babamın işleriyle de çok erken yaşta tanıştım. Askerlik bittikten sonra da 1993’te tekneyi satmaya karar verdim. Babam doğal olarak pek istemedi ama sonra da ‘olur’ dedi. 2 sene kadar iş araştırdım. ‘Ne iş yapsam ne iş kursam’ derken, daha önce mutfak mobilya işi yapmış bir arkadaşla tanıştım ve onunla ortak başladık. 1996’da mutfak işine başladık. Küçük çapta üretime de ekledik. Bodrum’da hazır mutfak üretimi o yıllarda hiç yoktu. Ben satışla ortağım üretimle ilgileniyordu.

Tekneyi sattı sanayici oldu

 ORTAKLIK KISA SÜRDÜ

Haberin Devamı

Ortakla 4 sene devam ettik. O dönemlerde satışlarımızda iyi gitti. 700 metrekarelik bir üretim tesisimiz vardı. Baştan itibaren de işimizde ağırlık mutfaktı. 2003’te mobilyayı da kattım. Sonra da Konacık’ta kendi arsamıza büyük bir mağaza yapma kararı aldım. Aynı yere üretimi de taşıdım ve 1500 metrekareye çıktı üretimimiz. Bir süre de öyle devam ettik. Bodrum’da üretim ve satış sonrası hizmet rekabet avantajı sağladı. Sonunda 5 bin metrekare kapalı alanı olan üretim tesisi yaptık.”

Haberin Devamı

BODRUM GELENEĞİ

MUSTAFA Güneri, “Biz müşteri ne istiyorsa kişiye özel üretebiliyoruz. Projelere modern tasarımlarla üretimler yapıyoruz. Mağazamızda 20 farklı konsept mutfağımız var ve müşteri gelip istediğini seçiyor. Ayrıca Bodrum’a özgü renklerle ve çizgilerle bir mutfak da tasarladık ve o da çok ilgi görüyor” diyor. Güneri, şu anda 50 kişilik istihdamla yola devam ettiklerini belirtiyor.

Tekneyi sattı sanayici oldu


sozdemir@hurriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!