Tekirdağ Rakısı mahkemelik oluyor

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağ Rakısı mahkemelik oluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

TEKEL'in Tekirdağ Şarap ve İçki Fabrikası'nda üretip Tekirdağ Rakısı adı altında piyasa sürdüğü rakı mahkemelik oluyor. Tekirdağlılar Tekel'den yüzde 1 'isim hakkı' almak için konuyu hukuka götürmeye hazırlanıyor.

Tekel'in bir ay önce piyasaya sürüdüğü Tekirdağ Rakısı piyasada büyük ilgi görünce Tekirdağlılar, rakıdan pay almak için kentte bir kampanya başlattı. Belediye başta olmak üzere meslek kuruluşları, Tekirdağ Rakısı'ndan kente yüzde 1 isim hakkı isteyerek, Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'e başvurdu. Bu başvuruyu cevaplayan Tekel Genel Müdürü Mehmet Akbay, böyle bir payın verilmesinin mümkün olmayacağını bildirdi.

Tekirdağlılar, Akbay'ın bu yanıtı üzerine konuyu hukuki zemine çekme kararı aldı. Tekirdağ Rakısı'ndan isim hakkı almaya kararlı olan Tekirdağlılar hukukçularla görüş alış- verişi yapmaya başladı.

Kampanyaya öncülük eden Anadolu Basın Birliği Tekirdağ Şube Başkanı Orhan Çebi, Tekirdağ Rakısı'ndan mutlaka pay alacaklarını belirterek, 'Biz konuyu yargıya götürmeye karar verdik. Şimdi hukukçulara danışıp araştırma başlattık. En kısa sürede bu çalışmayı tamamlayıp isim hakkı alabilmek için Tekel aleyhine dava açacağız'' dedi.

Çebi, isim hakkı almak için kentte büyük bir dayanışma içine girildiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!