Teker, Fransa'da bir numara oldu

Güncelleme Tarihi:

Teker, Fransada bir numara oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kısa bir süre önce Fransa'nın en büyük kamu kuruluşlarından Jet Tours'u satın alan Türk işadamı Mümtaz Teker, şimdi de 1.2 milyar franga (47.8 trilyon lira) turizmin bir başka devi olan Rev Vacances'i satın alarak Fransa'nın en büyük turizm şirketi haline geldi.

Fransa'daki Türk turizm şirketi Teker Grubu, Rev Vacances adlı turizm şirketini 1 milyar 250 milyon Fransız Frangı'na (47.8 trilyon lira) satın alarak ülkenin bir numaralı turizm grubu haline geldi. Mümtaz Teker'in başında bulunduğu grup, bir süre önce Air France'a bağlı Jet Tours'u satın almıştı. Fransa'daki günlük gazetelerle ekonomi dergileri Teker Grubu'nun yeni operasyonuna geniş yer verdi. Teker Grubu, Rev Vacances'ı da bünyesine katınca 4 milyar franklık (153 trilyon lira) ciroya ulaştı. Gazeteler, ‘‘Sahibi bir Türk olan Teker Turizm Grubu Fransa'nın en büyük turizmcisi oluyor’’ başlıklarıyla duyurdukları haberlerinde Pacha Tours'un sahibi Mümtaz Teker'in Jet Tours etrafında çok markalı bir tur operatörü imparatorluğu kurmayı planladığını yazdı. Türk işadamı Teker'in Rev Vacances'ı çalışanlarıyla birlikte devraldığı belirtilen haberlerde bu şirketi de satın almakla Teker Grubu'nun artık dünyanın her yerine taht kuracağı yorumu yapıldı. Mümtaz Teker'in yalnızca 12 yıl gibi kısa bir süre içinde bir Turizm imparatorluğu kurduğu ve satın aldığı birçok iyi çalışmayan şirketi kâr eder hale getirdiği belirtiliyor. Teker'in özgeçmişini yayınlamaya başlayan Fransız basını Teker'in bir diplomat oğlu olduğunu ve 42 yaşında olmasına rağmen 20'ye yakın şirketin sahibi olduğunu yazdı.

SÜPRİZLERİM SÜRECEK

Mümtaz Teker, Hürriyet'in sorularını cevaplarken ‘‘Piyasaya birçok markayla girmenin avantajları var. Bir defa dünyanın her yerinde gözün kulağın oluyor. Ben Teker Grubun'da şimdi Jet Tours'u bir uçak gemisi, diğer şirketleri de yanındaki vurucu gemiler olarak görüyorum, bu yan gemilerle piyasayı vurmayı planlıyorum, sürprizlerim devam edecek’’ şeklinde konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!