TEKEL'den İstanbul için Hard Box Maltepe

Güncelleme Tarihi:

TEKELden İstanbul için Hard Box Maltepe
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2006 10:49

TEKEL Genel Müdürü Fahri Arıkan, Türk tütünü ile üretilen sigaralar segmentinde ilk hard box (sert kutu) kutuya sahip olan Maltepe'yi İstanbul'da piyasaya süreceklerini açıkladı.

A.A muhabirinin sorularını yanıtlayan Arıkan, Bitlis Sigara Fabrikası'nda ayda 50 ton sert kutu paket Maltepe üretimine başladıklarını belirterek, “Bayramdan sonra piyasaya verilecek sigarının fiyatı 2,1 YTL olacak. Sınırlı bir üretim olduğu için sadece İstanbul'da piyasaya vereceğiz” dedi.

Arıkan, hard box Maltepe'nin harmanında yumuşak pakete göre çok fazla değişiklik olmadığını, ancak kullanılan “rekon” ile katran ve nikotinin biraz daha azaltıldığını vurguladı.

İstanbul'un ülkenin mozaiğini bünyesinde taşıması nedeniyle burayı tercih ettiklerini de anlatan Arıkan, buradaki tüketicilerden alacakları tepkiye göre, öncelikle Ankara ve İzmir'e kapasiteye göre de diğer illere dağıtım yapmayı planladıklarını kaydetti.

TEKEL 2000 SADECE TOKAT'TA ÜRETİLECEK

Arıkan, TEKEL 2000 sigarasından kaynaklanan şikayetleri engellemek ve standardizasyonu sağlamak için bu sigaranın üretimini Tokat'a kaydırdıklarını da açıkladı.

TEKEL Genel Müdürü, Bitlis'te üretilen sert kutu paket Maltepe'nin oryantal (Türk tipi tütün) segmentte ilk kutulu sigara olacağını da kaydetti.

ŞİKAYETİ OLAN SİGARAYI DEĞİŞTİREBİLECEK

Bu arada, geçtiğimiz günlerde TEK Gıda-İş tarafından yapılan ve geçen yıl Samsun ve Maltepe sigaralarında küflü tütün kullanıldığı iddialarına da değinen Arıkan, bunun tavlama ünitesindeki bir sorundan kaynakladığını ve bu sigaraların toplatıldığını kaydetti.

Şu anda böyle bir sorunun yaşanmadığını vurgulayan Arıkan, vatandaşların Samsun ve Maltepe'de böyle bir şikayeti olması durumunda en yakın TEKEL birimine giderek bunu yenisi ile değiştirebileceklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!