Tekel işçileri eyleme hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Tekel işçileri eyleme hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2006 00:00

TEKEL’in Adana, İstanbul, İzmir, Samsun, Rize ve Adıyaman’daki işleme müdürlükleri ve işleme atölyelerinin kapatılmasını protesto eden TEKEL işçileri, bayramdan sonra eylem yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Sayıları yaklaşık 15-16 bin civarındaki TEKEL işçileri bayramdan sonraki ilk hafta içinde belirlenecek iki gün işyeri terketmeme eylemi gerçekleştirecek. Eyleme işçilerin ailelerinin de destek vermesi bekleniyor.

TEKEL’in Adana, İstanbul, İzmir, Samsun, Rize ve Adıyaman’daki işletme müdürlükleri ve işletme atelyelerinin kapatılması sonucunda açıkta kalacak toplam 3 bin 294 işçi işçi gereksinimi olan diğer fabikalara gönderilecek. Kapatılacak olan işletme müdürlükleriyle işleme atelyelerindeki bakım işinde çalışan erkek işçilerin kendi mahallerine yakın işçi gereksinimi bulunan işletme müdürlüklerine verilerek bu yerlerin işçi gereksiniminin giderilmesi amaçlanıyor. İşleme atölyelerinde çalışan bayan işleme işçilerinin ise ihtiyacı bulunan sigara fabrikalarında değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Kapatılacak olan işleme müdürlüklerindeki bakım işçillerinin ihtiyaç bulunan ve depolama kapasitesi yüksek olan 19 Mayıs, Akhisar, Malatya, İstanbul, Manisa Merkez müdürlüklerinde değerlendirilmesi öngörülüyor. Kapatma işlemleri yapılırken çalışanların sosyal ve psikolojik durumlarıyla TEKEL’e yıllardır vermiş oldukları hizmet de gözönüne alınarak halen çalıştıkları yerlere yakın işçi ihtiyacı yüksek olan işletmelere verilmesinin uygun olacağı kararlaştırıldı.

"İŞÇİLER EYLEME GEÇİYOR"

Öte yandan TEKEL’de örgütlü olan Türk-İş’e bağlı Tek- Gıda İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında, "Bundan böyle TEKEL işçisi için tek yol eylemdir ve başka bir yol yoktur" kararı alındı. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında alınan kararlar şu şekile açıklandı:"Eylemlerimizin tek bir hedefi vardır. TEKEL her şart altında ve her ne olursa olusun ayakta kalacaktır. Sonuç alınıncaya kadar da her türlü eylemler devam edecektir.
TEKEL’i ayakta tutmak, bu ülkenin bağımsızlık ruhuna duyulan saygının gereğidir ve bize yüklenmiş bir tarihsel sorumluluktur. Kararımız, sonuçları her ne olursa olsun, bize neye mal olursa olsun, direnmek ve zafere ulaşmaktır.
Türkiye Kurban Bayramı sonrası TEKEL eylemleriyle sarsılacak ve işçisiyle bütünleşmiş Tek-Gıda İş, toplumsal mücadelenin şanlı bir sayfasını daha tarihe yazacaktır."

Buna göre, TEKEL işçileri bayramdan sonraki hafta belirlenecek iki günlük süre içinde işyerlerini terketmeme eylemi yapacak. Bütün TEKEL işyerlerinde uygulanacak eyleme sayıları yaklaşık 15-16 milyonu bulan TEKEL işçilerinin ve bunların ailelerinin katılması bekleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!