Tek-Gıda Başkanı’na dolandırıcılık davası

Güncelleme Tarihi:

Tek-Gıda Başkanı’na dolandırıcılık davası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2011 00:00

Almanya’da yaşayan Neriman Okay 2000’de eşi Dursun Coşar’dan boşandıktan sonra Almanya’ya yerleşti.

Haberin Devamı

Giderken de nafaka ve diğer işlerle ilgilenmesi için Samsun Barosu’nda görev yapan Avukat Dursun Başarmak’a Samsun 4’üncü Noteri’nden 7 Ağustos 2000’de vekalet verdi. Nafakasını altı ay boyunca alamayan Okay, Samsun’a gelerek 15 Kasım 2000’de aynı noter yoluyla avukatını azletti. Dursun Başarmak, azledildiği halde 16 Mayıs 2001’de Ankara 10’uncu Noterliği’ne başvurdu ve Okay’la ilgili tam yetkiyi Tek Gıda İş Sendikası avukatı Halil Ormanoğlu’na devretti. Ormanoğlu, Neriman Okay’a eşinden kalan Kartal, Petrol-İş Mahallesi’ndeki yarım daire hissesini 3 Temmuz 2001’de Tek Gıda İş Sendikası’nda şoför olarak çalışan Saadettin Küçükyalaz’a sattı. Küçükyalaz da hisseyi 20 Mart 2002’de Tek Gıda İş Genel Başkanı Mustafa Türkel’e devretti. Türkel, Tapu Dairesi’ne giderek resmi senedi bizzat imzaladı.
Arkadaş eşine sattı
Dursun Coşar, Neriman Okay’ı arayarak hisseyi kime sattığını sordu ve kendi hissesini satması için baskı yaptıklarını anlattı. Bunun üzerine hissesinin iki el değiştirdiğini öğrenen Okay avukatı aracılığıyla Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Mustafa Türkel, bunun üzerine hissesini arkadaşının eşi Kadriye Aslan’a sattı. Avukatlar Dursun Başarmak ve Halil Ormanoğlu hakkında Başsavcı Vekili Ömer Kurtuluş görevi kötüye kullanmak suçunu işledikleri gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemi ve meslekten men edilmelerini istedi. İki avukat hakkında dava açıldı.  Saadettin Küçükyalaza ve Mustafa Türkel hakkındaki soruşturmayı ise Kartal Cumhuriyet Savcısı Mustafa Akyamaç yaptı. Akyamaç iddianamesinde, Saadettin Küçükyalaza ve Mustafa Türkel’in avukatlar Dursun Başarmak ve Halil Ormanoğlu ile birlikte hareket ederek dolandırıcılık yaptıklarını belirtti. Savcı, Saadettin Küçükyalaza ve Mustafa Türkel’in 1 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılmalarını istedi.

Haberin Devamı

YARGI SÜRECİ NOTU

Yargılama süreci sonunda Halil Ormanoğlu hakkında kamu davasının ortadan kaldırılması ve beraat kararı verilmiş, karar Yargıtay 5. dairesi tarafından da onanarak kesinleşmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!