TEDAŞ'a bakanlık soruşturması

Güncelleme Tarihi:

TEDAŞa bakanlık soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, 1 trilyon liralık ihaleyi kazanmaması gereken bir müteahhide veren TEDAŞ Yönetimi hakkında soruşturma açılması talimatını verdi. Hürriyet'in, 28 Temmuz'da ‘‘TEDAŞ'ta skandal bitmiyor’’ başlığıyla duyurduğu haberi ihbar kabul eden Ersümer'in talimatı üzerine, Bakanlık müfettişleri TEDAŞ'ta soruşturmaya başladı.

TEDAŞ'ın görevden alınan genel müdürü ve RP milletvekili adayı Mustafa Öztürk'ün başkanlığındaki Yönetim Kurulu'nun ihale mevzuatını açıkca çiğneyerek aldığı kararı, Hürriyet belgeleriyle aksettirmişti.

TEDAŞ Yönetimi, Söke şehir şebekesi ihalesinde,önce ihaleyi kazanan, ancak pul parasını yatırmayan Hayrettin Özdil isimli müteahhide, önce yasal prosedürü izleyerek, ‘‘sözleşme yapılamayacağını’’ bildirdi. Ancak birkaç gün içinde kararını değiştirdi ve ihale mevzuatını çiğneyerek, ihaleyi müteahhide kazandırdı. Pul parasını yatırmadığı için müteahhidin, 31.5 milyar liralık geçici teminatına daha önce el koyan TEDAŞ Yönetimi, ihaleyi yeniden firmaya vermekle, kurum zararına bu teminattan vazgeçmiş oldu.

Bakanlık müfettişlerinin, geçen hafta TEDAŞ'a giderek inceleme ve soruşturmayı başlattığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!