TEB'in fonlarını Citibank satacak

Güncelleme Tarihi:

TEBin fonlarını Citibank satacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cıtıbank, Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) fonlarının TEB dışındaki tek yetkili pazarlayıcıcısı oldu. İki banka arasındaki fonların satışına ilişkin anlaşma dün İstanbul'da TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi ve Citibank Global Bireysel Bankacılık Başkanı Ashok Vaswani arasında imzalandı. Bu anlaşma uyarınca TEB'in fonlarını, Türkiye'de artık Citibank da satacak. TEB'in kendi başına satabileceği fonlara, Citibank'ı da dahil etmesi, finans sektöründe ister istemez bazı soru işaretlerine yolaçtı. Vaswani, bu işbirliğini ürün yelpazesini geliştirerek Türk yatırımcılarına daha geniş hizmet sunmak olarak nitelendiriyor. Canevi ise bu anlaşmayı, bankacılık sektörü için tarihi bir dönüm noktası olarak tanımlıyor. Fakat Citibank'ın da resmi bir açıklama olmamakla birlikte, Türkiye'de çok şubeli bir bankacılık ağı kurmayı hedeflediği, bu amaçla da zaman zaman bazı bankaları satın almak istediği biliniyor. Bu yüzden Citibank'ın TEB ile işbirliği, ‘‘yakında evliliğe dönüşecek bir gelişme’’ olarak değerlendirildi.

GELECEĞE YATIRIM

İki banka arasındaki tarihi işbirliği ile ilgili bilgi veren Yavuz Canevi, ‘‘Bu bir dönüm noktasıdır. Bugün biz Citibank ile Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyoruz’’ dedi. Türkiye'de yatırım fonları hacminin, son aylarda 2.5 milyar dolardan bir milyar dolara gerilediğini belirten Canevi, global kriz ile vergi yasası gibi siyasi belirsizliklerden kaynaklandığını söyledi.

Canevi, Eriyen 1.5 milyar dolarlık fon pazarının önemli bir potansiyel oluşturduğunu ve hedeflerinin de bu pazarın yeniden kazanılması olduğunu vurguladı. Seçimlerden sonra oluşacak hükümetin de fon pazarının önemini görerek teşvik edici önlemler alacağına inandığını vurgulayan Canevi, şunları söyledi:

‘‘Finans sektörümüz çok sığdır. Bankacılık sektörün bilançosunun toplamı bir Citibank veya bir Dresdner Bank etmiyor. Bu yüzden sektörün gelişmesi gerekmektedir. Bunun yollarından biri de, tasarruf eğiliminin artırılmasından geçer.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!