TEB Sigorta'dan ihracat alacaklarına koruma

Güncelleme Tarihi:

TEB Sigortadan ihracat alacaklarına koruma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 14:17

TEB Sigorta, “İhracat Kredi Sigortası” hizmeti ile ihracat yapan şirketleri yurtdışı ihracatlarının ödenmeme riskine karşı koruma altına alacak.

TEB Sigorta'dan yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en büyük kredi sigortası şirketlerinden Atradius ile işbirliği gerçekleştiren TEB Sigorta'nın, “İhracat Kredi Sigortası” ile şirketlerin ihracat sürecinde, iflas, temerrüd veya politik riskler dolayısıyla tahsil edemedikleri ticari alacaklarını garanti altına alacağını bildirdi.

Açıklamaya göre, ticari alacakların sigortalanmasını sağlayan “İhracat Kredi Sigortası”, alacakları beklenmeyen risklere karşı koruyarak, düzenli nakit akışının sürekliliğini sağlayacak. Yeni müşteri ve pazarlara güvenli girişi de kolaylaştıracak olan “İhracat Kredi Sigortası” ile, şirketler için doğru müşteri portföyü oluşturulması da desteklenmiş olacak.

“İhracat Kredi Sigortası” ile iflas, tasfiye, yetkili mercilerce tüm alacakları bağlayan kısıtlayıcı karar, icra takibinin sonuçsuz kalması, konkordato ilan edilmesi, borç ödemede acze düşmenin belgelenmesi, aczin sigorta şirketi tarafından kabul edilmesi, temerrüd gibi ticari risklere ve moratoryum, transfer kısıtlamaları, borç tahliyesi, lisans iptali, ihracatı kısıtlayıcı kanunlar, savaş, kamu alıcı riskleri ve kontrat şartlarının ihlali gibi politik risklere karşı koruma sağlayacak.

TEB Sigorta Genel Müdürü Ertuğrul Bul, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ihracat kredi sigortasının uzmanlık gerektiren bir alan olduğunu belirterek, "İhracat Kredi Sigortası’nda iddialıyız. Son dönemlerde hızlı büyüyen bu branşa katkımızın da çok yüksek olacağına inancımız tam" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!