Taviloğlu ve Çapa ‘lüks ekmekçi’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Taviloğlu ve Çapa ‘lüks ekmekçi’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Mudo'nun sahibi Mustafa Taviloğlu ile eğlence dünyasının ünlü ismi Celal Çapa, ‘‘lüks ekmek’’ üretiminde buluştu. Taviloğlu ve Çapa, ithal hammadde kullandıkları ekmekleri İl Pane Artizane adıyla satışa sunuyor. Çeşit sayısı 35'i bulan ekmeklerin fiyatları 250 bin liraya kadar çıkıyor.

İki ünlü işadamı, biri tekstil sektöründe renkli ve yenilikçi kişiliğiyle dikkati çeken Mudo Grubu'nun sahibi Mustafa Taviloğlu. Diğeri restaurant ve barlarıyla İstanbul'un eğlence hayatına imza atan Celal Çapa. İş dünyasının başarılı iki ismi biraraya gelerek, asıl işlerinin dışında ekmek üretimine başladı. MC Yiyecek ve İçecek Dış Ticaret A.Ş.'yi kuran iki ortak 35 çeşit lüks ekmek üretiyor.

Domateslisinden, cevizlisine, üzümlüsünden zeytinlisine kadar çeşit çeşit ekmekler, İl Pane Artizane adıyla satışa sunuluyor. İl Pane Artizane Ayazağa'daki özel olarak hazırlanmış taş fırınlarda pişiriliyor. Ekmekler, Fransız ekmek ustası Eric Fuselier tarafından eğitilen Türk fırıncılar tarafından üretiliyor. Bu ekmeklerde iki çeşit ithal hammadde kullanılıyor. Diğer hammadde bileşenleri ise Almanya ve Belçika lisansıyla Türkiye'de üretim yapan firmalardan temin ediliyor. Çapa ile Taviloğlu'nun ekmekçilik serüveni ise sağlıklı fast food restoranı Mangia ile başladı. Bundan 17 yıl önce New York'ta faaliyete geçen Mangia, NewYork'tan sonra ilk kez İstanbul'da Mustafa Taviloğlu ve Celal Çapa ortaklığı ile açıldı. Mangia'nın 6 konseptinden biri olan ‘‘İl Pane Artizane’’ İtalyanca'dan Türkçe'ye çevrildiğinde ‘‘lüks ekmek’’ anlamına geliyor. İlk olarak Mangia için üretilen bu ekmekler şimdi bu fast-food'dan daha ünlü hale geldi.

YOK SATIYOR

Mustafa Taviloğlu bu ekmeklerin günde 5 bin adet üretildiğini belirterek ‘‘Ekmekler öyle büyük ilgiyle karşılandı ki, 6 ay içinde günlük üretimimizi 15 bin adede çıkarmayı düşünüyoruz’’ dedi. Bu ekmeklerin fiyatları ise 50 bin ile 250 bin arasında değişiyor. Türkiye'de en çok rağbet gören çeşidi ise zeytinli ve cevizli ekmek.

Pahalı ekmekte rekabet de büyük

Türkiye'de lüks ekmek üreticileri arasındaki rekabet günden güne artıyor. Fransa Lille'de 1889'dan beri faaliyet gösteren Paul, 1995 yılından beri de Türkiye'de. Paul'un, Türkiye'de lisans hakkını Özkaşıkçı firması elinde bulunduruyor. Ankara'da üç mağazası bulunan Paul'un, dördüncü mağazası 1997 Mayıs ayında İstanbul'da açıldı. Üzümlü, Altı Tahıllı, Haşhaşlı flüt ekmeklerden, çikolatalı ekmeklere kadar 65 ekmek çeşidi bulunuyor. Paul'de, hammadde çeşitlerinin bir kısmı, makine ekipmanının yüzde 90'ı dekoratif malzemenin bir kısmı da ithal ediliyor. Paul'de günlük ekmek üretimi ise yaklaşık bin adet. Bu ekmeklerin fiyatları 20 bin lira ile 250 bin arasında değişiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!