TAV, Suudi Al Rajhi ile ‘dirsek dirseğe çalışma’ imzası attı

Güncelleme Tarihi:

TAV, Suudi Al Rajhi ile ‘dirsek dirseğe çalışma’ imzası attı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 00:00

TAV Havalimanları Holding, havalimanı işletmeciliği alanında sahip olduğu deneyimleri Suudi Arabistan’a da taşımak üzere Suudi Al Rajhi Holding ile ortak girişim sözleşmesi imzaladı.

Haberin Devamı

Sözleşme kapsamında, Suudi Arabistan’da çeşitli havalimanlarına yönelik yap-işlet-devret projelerinin hayata geçirilmesi ile işletme, bakım ve yönetim hizmetleri sunulması hedefleniyor. TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “TAV Havalimanları, gün geçtikçe artan kalifiye insan kaynağı ve sürekli gelişen sağlam alt yapısıyla havalimanı işletmesi alanında dünyada aranan bir güç konumuna geldi. Suudi Arabistan’a da hizmet ağımızı götürmek üzere güç birliği yaptığımız Al Rajhi Holding Grubu ile pek çok proje için dirsek dirseğe çalışacağız” dedi. Şener, TAV Havalimanları markasının havalimanı işletmesi alanında Avrupa’dan, Asya’ya, Kafkaslar’dan Afrika’ya değer taşıdığını vurgulayarak, “Uluslararası normlara uygun olarak dünyanın her köşesinde iş yapma ve know-how ihraç etme gücümüz bulunuyor. Bu gücümüzü pekiştirecek adımlar atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
TAV’ın uzmanlığı
Al Rajhi Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Al Rajhi ise şunları söyledi: “Al Rajhi Grubu mali açıdan çok iyi yapılandırılmış bir holding yapısına sahip. Kaynaklarımızı ve birikimimizi TAV Havalimanları gibi itibarlı ortaklarla stratejik işbirlikleri yaparak daha da artırmayı arzu ediyoruz. Biliyoruz ki TAV Havalimanları Holding, havalimanlarına yönelik yap-işlet-devret projeleri ile işletme bakım ve yönetim hizmetlerinde dünya liderlerinden biri konumunda. TAV Havalimanları ile ortaklığımızla bu önemli deneyim ve uzmanlığı biran önce ülkemize aktarma gayretindeyiz.”
41 milyon yolcu
Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali ile Antalya Gazipaşa Havaalanı’nı işleten TAV Havalimanları Holding, yurt dışında ise Gürcistan’da Tiflis ve Batum Uluslararası Havalimanları ile Tunus’ta Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı’nı işletiyor. TAV Havalimanları ayrıca Tunus’taki Enfidha Zine El Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te bulunan Alexander the Great Uluslararası Havalimanı ile Ohrid’de bulunan St. Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı’nı işletme hakkını elinde bulunduruyor. TAV Havalimanları Holding havalimanı işletmeciliğinin yanı sıra, yer hizmetleri, işletme hizmetleri, duty free, yiyecek ve içecek hizmetleri, bilişim ve güvenlik gibi diğer alanlarda da hizmet veriyor. TAV Havalimanları Holding yılda ortalama 300 hava yolu şirketinin, 370.000 uçuşuna ve yılda ortalama 41 milyon yolcuya hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Al Rajhi Emirlikler’de de güçlü konumda

Haberin Devamı

AL Rajhi Holding çok çeşitli iş kollarında varlık gösteren bölgesinin en büyük ve başarılı grubu. Grup, aralarında gayrimenkul, altyapı, inşaat çözümleri, endüstri ve bankacılık ile mali hizmetler alanlarında başarılı iş birliktelikleriyle tanınıyor. Şirketlerin çoğunluğunun Suudi Arabistan’da olmasına karşın özellikle Birleşik Arap Emirlikleri’nde altyapı, gayrimenkul ve inşaat alanlarında güçlü konumu ile dikkati çeken Al Rajhi Holding, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nde de önemli bir yere sahip. Al Rajhi Holding’in faaliyet alanları arasında proje geliştirme, yönetim, yatırım ve şirket satın almalar da yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!