TAV’ın yaptığı havalimanı 50’lik Tunus Dinarı’nda

Güncelleme Tarihi:

TAV’ın yaptığı havalimanı 50’lik Tunus Dinarı’nda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 00:00

TAV Havalimanları Holding tarafından yapılan Tunus’un yeni kapısı Enfidha-Zine El Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı’nın fotoğrafı Yeni 50 Tunus Dinarı (yaklaşık 56 TL) banknotunda yer aldı. Tunus Merkez Bankası’nın 50’inci kuruluş yıldönümü ve Tunus Cumhuriyet Bayramı’na denk gelen 25 Temmuz’da en yüksek para birimi olarak basılan Yeni 50 Tunus Dinarı üzerinde yer aldı. Ekim ayında açılacak havalimanı, 2047’ye kadar TAV tarafından işletilecek.

Tunus Merkez Bankası Başkanı Sayın Taoufik Baccar, en büyük banknot olan Yeni 50 Tunus Dinarı’nı ülkenin en önemli projelerinden biri olan havalimanı inşaatının fotoğrafına yer verilmesine ilişkin şunları söyledi: “Her 13 yılda bir eş zamanlı yeni banknot basımı yapıyoruz. Ülkenin parasal dengesini kontrol amacıyla önümüzdeki 6 ay içerisinde de piyasaya 3-4 milyon Tunus Dinarı değerinde 50’lik banknot süreceğiz.”

Cumhurbaşkanı istedi

TAV Tunus Ülke Direktörü ve TAV Havalimanları Holding İştiraklerden Sorumlu İş Geliştirme Direktörü Haluk Bilgi, Tunus’un en yüksek para birimi olarak piyasaya sürülen Yeni 50 Tunus Dinarı üzerinde, TAV Havalimanları Holding projelerinden Enfidha’daki Zine El Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı’nı fotoğrafının basılmasının tarihi nitelikte olduğuna dikkat çekti. Bilgi, “Cumhurbaşkanı Zine El Abidine Ben Ali’nin isteği ile projemiz banknotta yer aldı. Bu bizim için son derece gurur verici” diye konuştu.
Önümüzdeki ekim ayında tamamlanması hedeflenen Tunus’taki Enfhida-Zine El Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı (NBE), ilk etapta yıllık 7 milyon yolcu kapasitesiyle işletilmeye başlanacak. İlerleyen yıllardaki kontrat ve yolcu sayısındaki artışa göre de gerçekleşecek inşaat sürecinin ardından yıllık 22 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak.

Toplam 130 bin metre kare kapalı alana sahip havalimanında 18 yolcu köprüsü, 804 araç kapasiteli otopark bulunuyor. Ayrıca TAV havalimanı için 3 bin 300 metre uzunluğunda pist de inşa ediyor. TAV ayrıca Tunus’ta Monastir Habib Bourguiba Havalimanı’nı da işletiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!