TAV, Gazipaşa Havaalanında çalışmalara başladı

Güncelleme Tarihi:

TAV, Gazipaşa Havaalanında çalışmalara başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 11:13

Havalimanı işletmeciliğinde marka yaratan TAV Havalimanları Holding, Antalya Gazipaşa Havaalanında yapım ve projelendirme çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

TAV Havalimanları Holding İşletmeler Direktörü Murat Örnekol yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Avrupa, Kafkaslar, Orta doğu ve Kuzey Afrika'da havalimanı işletmeciliği sektöründe bölgesel oyuncu olan TAV Havalimanları Holding'in, havacılık sektöründeki ivmeyle birlikte büyük önem kazanan Antalya Gazipaşa Havaalanı'nı en kısa sürede faaliyete geçirmeyi amaçladığını bildirdi. Örnekol, TAV Havalimanları tarafından Devlet Hava Meydanları İşletmesi, DHMİ'ye sunulan projenin 5 Mayıs 2008 tarihinde onaylanmasıyla başlayan çalışmaların kısa süre içinde tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Murat Örnekol, Gazipaşa Havaalanının uluslararası standartlarda işletmeye açarak Türkiye turizmine en üst seviyede katkı sağlamayı istediklerini belirtti. Örnekol, şunları kaydetti:
“Uluslararası sivil havacılık kurallarına uygun olarak işletilecek Gazipaşa Havaalanı, bölge ve çevresinin de gelişimine imkan tanıyacaktır. Bölgenin ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap vermek üzere işletmeye alacağımız Gazipaşa Havaalanını, tüm uluslararası havalimanlarında olduğu gibi ihtiyaçlar doğrultusunda kademeli olarak büyütmeyi hedefliyoruz.”

Örnekol, ihalenin kazanılmasının ardından büyük bir kamuoyu desteği sağlayan Alanya ve bölgesindeki yerel yöneticiler, siyasiler, turizmciler ve vatandaşlara seslenerek, şöyle dedi:
“Enerjimizi katlayarak artıran herkese teşekkür ediyoruz, kendilerine yakışır bir hizmet için elimizden geleni yapacağız. Alanya ve çevresindeki turizmin ilerlemesine katkı sağlayacak bu havaalanının kârının yüzde 65'inin DHMİ'ye gidecek olmasıyla kamu ' özel sektör ortaklığının en iyi örneklerinden birini sergileyeceğiz. Böyle bir modelin Türkiye'deki ilk uygulayıcısı olmaktan gurur duyuyoruz.”

YAPIMINA 9 YIL ÖNCE BAŞLANMIŞTI


Yapımına 1999 yılında tamamlanan Antalya Gazipaşa Havaalanının yıllık 500 bin yolcu kapasitesi, 2 bin 144 metre kare alanlı terminal binası ve 105 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor. TAV Havalimanları Holding, Gazipaşa Havaalanının işletme hakkını, 31 Ağustos 2007 tarihinde, yıllık 50 bin dolar kira (KDV hariç) ve işletmeden elde edilecek karın yüzde 65'ini devlete verme teklifiyle kazandı.

TAV Havalimanları Holding, Türkiye'de, İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni, Gürcistan'da Tiflis ile Batum Uluslararası Havalimanı'nı ve Tunus'ta Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı'nı işletiyor. TAV Havalimanları Holding, Antalya Gazipaşa Havaalanı ve Tunus'un Enfidha Zine Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı'nın da işletme hakkını elinde bulunduruyor.

TAV Havalimanları Holding işlettiği havalimanları yılda ortalama 35 milyon yolcuya hizmet veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!