Tatilde büyük ramazan indirimi

Güncelleme Tarihi:

Tatilde büyük ramazan indirimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2009 00:00

Turizmciler, ramazan ayıyla birlikte azalması beklenen turist sayısını çeşitli kampanyalarla artırmaya çalışıyor. Türkiye'de tatilin nabzını tutan sektör temsilcileri Ağustos'un bitmesine 10 gün kala başlayacak olan bu dönemde yüzde 30'a varan indirimler olacağını belirtiyor.

Haberin Devamı

RUSLARIN EN SEVDİĞİ OTELLER

Gezisitesi.com Genel Müdürü Alkın Yöney, ramazanla birlikte fiyatların ciddi bir şekilde düşeceğini ve bu oranın bazı otellerde yüzde 30'u bulmasını beklediğini söyledi.

Ramazan ayına kadar olan dönemde tatil için ciddi bir talep yaşandığını ancak bu talebin Ramazanla birlikte düşüşe geçmesini beklediklerini ifade eden Yöney,
kesin bir rakam vermenin ise zor olduğunu kaydetti. Yöney, fiyatların Şeker Bayramı turlarında yeniden artacağına da dikkat çekti.

Tüm tatil fırsatları Hürriyet Tatil'de...

REZERVASYONLARDA BÜYÜK DÜŞÜŞ  

ETStur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek de, önceki yıllarda ramazan ayında satış ve rezervasyonlarda önemli oranda düşüşler yaşandığını belirtti.

Özbek, “Öyle ki geçen yıl, ramazan ayının 1. gecesi genel anlamda yüzde 50 oranında düşüş yaşanmıştı. Ama bu yılın ramazan ayı, Ağustos'un son 10 gününe denk geliyor. Yaz sezonuna yaklaşması itibariyle talepteki düşüşün geçen senelerdeki kadar büyük olmayacağını düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yine de yüksek sezon olan Temmuz ve Ağustos aylarıyla karşılaştırıldığında ramazandaki taleplerde azalmanın görüldüğünü ifade eden Özbek, “Ama bununla ilgili aldığımız önlemlerle bu yıl durum, önceki yıllara göre biraz daha iç açıcı görünüyor” diye konuştu.

RAMAZANDA YÜZDE 30 İNDİRİM

Suat Özbek, bu düşüşü önlemek için planladıkları kampanyalara işaret ederek, özellikle küresel krizin etkisiyle bu yıl tatilcilerin en çok fiyatlara dikkat ettiğini söyledi. Özbek, şu bilgileri verdi.

“Bu nedenle, Ağustos ayı fiyatlarıyla ramazan ayına geçişteki ara periyotta, yüzde 30'luk fiyat indirimi gerçekleştirdik. Yani bir Türk misafirin Ağustos ortasında seyahate çıktığında ödeyeceği rakam ile Ağustos'un son 10 gününe denk gelen ramazan ayı itibariyle seyahate çıkması durumunda ödeyeceği fiyatlar arasında yüzde 30'luk fark söz konusu. Tabii bu da haliyle, özellikle erken rezervasyon kampanyaları döneminde, ileri tarihlere rezervasyon yaptırabilen misafirlerin, daha ucuz olan ramazan dönemine kaydıklarını gösterdi.”

BAYRAMDA YURT DIŞI AĞIRLIĞI

Pronto Tour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar da, yurt dışı turlar için daha çok Ramazan Bayramı'na ağırlık verdiklerini belirterek, bayramın Eylül ayına denk gelmesini “çok güzel bir şans” olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Özkar, Ramazan Bayramı'nda 10 bin kişiyi seyahat ettirmeyi planladıklarını dile getirerek, “Bu sayının 7 bini yurt dışına, 3 binini ise ağırlıklı olarak Kıbrıs olmak üzere Güney, Ege sahilleri ve kültür turları ile yurt içinde gezdirmeyi öngörüyoruz” diye konuştu.

Sarp Özkar, 17 Ağustosa kadar rezervasyon yaptıranlara da odabaşı 150 euroya varan indirim sunduklarını belirtti.

GÖZDE TATİL MEKANLARI

Bu yıl Ramazan Bayramı 19-22 Eylül tarihleri arasında kutlanacak. Yoğun sıcakların ardından soğukların henüz başlamadığı, ılıman bir havanın hakim olduğu bu dönem, farklı bir tatil konsepti sunuyor.

Çok sıcak olmadığı için yurt dışı ve yurt içine kültür turlarının rahatlıkla yapılabileceği Ramazan Bayramı, ayrıca yaz tatilini doyasıya yaşayamayanlar ve deniz-kum-güneş üçlüsünü göremeyenler için de uygun bir dönem.

Haberin Devamı

Bu kapsamda, Budapeşte-Viyana-Prag'ı içine alan Orta Avrupa turları ile İtalya'da Roma veya 3 şehri içeren Roma-Floransa-Venedik turları en gözde seyahat yerleri. Bu yılın en fazla rağbet gören yerlerinden biri olan Balkanlar'a ve Dalmaçya sahillerine turlar da bayramda keyifli seyahat geçirmek isteyenler için.
Bunun yanında, bayramda denize girmek isteyenler için KKTC sahilleri, Mısır'ın deniziyle dünyaca ünlü Sharm El Sheikh kasabası, Uzak Doğu'da Tayland'ın incisi Bangkok, Singapur, tropikal Phuket adası da gidilebilecek destinasyonlardan.

4 gün ile 11 gün arasında değişen bu turların fiyatları ise 399 euro ile 1.149 euro arasında değişiyor.


Turizmdeki İş Fırsatları http://www.yenibiris.com/IsIlanlari/Ilanlar.aspx?sector=14800

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!